Γιατί ο Τσιτσιπάς δεν είναι πλέον το «χρυσό» παιδί του παγκοσμίου τένις (vids+pics)

Γιατί ο Τσιτσιπάς δεν είναι πλέον το «χρυσό» παιδί του παγκοσμίου τένις (vids+pics)

Ο Κάρλος Αλκαράθ έχει τρελάνει όλο τον πλανήτη. Ο «καλύτερος τενίστας στον κόσμο», όπως τον αποκάλεσε ο Ζβέρεφ. Ο Τσιτσιπάς και οι υπόλοιποι της νέας γενιάς έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμα δυνατό αντίπαλο.

Τέσσερις τίτλοι μέσα σε πέντε μήνες. Οι τρεις στο χώμα. Οι δύο επιπέδου Masters. 28 νίκες σε 31 αναμετρήσεις. Οι περισσότερες που έχει κάνει τενίστας μέσα στο 2022. Ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους στη φετινή σεζόν. Ο μοναδικός που έχει κερδίσει τους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, back to back, σε χωμάτινο τουρνουά. Ο νεότερος που κέρδισε τον Ισπανό και τον Σέρβο στο ίδιο τουρνουά, ανεξαρτήτου επιφάνεια, από τους 11 που τα έχουν καταφέρει.

Ο λόγος για τον Κάρλος Αλκαράθ ή αλλιώς τον «καλύτερο τενίστα στον κόσμο», όπως τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, μετά το μεταξύ τους παιχνίδι στην Μαδρίτη. Μετά τον τελικό του χωμάτινου τουρνουά στο Caja Majica. Στο… μαγικό κουτί της ισπανικής πρωτεύουσας. Εκεί όπου ο 19χρονος «μάγος» έγραψε ιστορία.

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι χωρίς αμφιβολία το Νο.1 trend του παγκοσμίου τένις. Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του παγκοσμίου αθλητισμού. Αυτός που έχει βαλθεί να… καλύψει με σκόνη τους «γερασμένους» Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ και να γίνει ο νέος βασιλιάς του αθλήματος. Το νέο «χρυσό» παιδί του τένις, που έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα, αφήνοντας στη… γωνία τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Στέφανο Τσιτσιπά. Αυτός που έχει το απόλυτο στους τελικούς, έχοντας κατακτήσει 5 τίτλους σε ισάριθμους τελικούς. Ο… άχαστος. Αυτός που από σήμερα βρίσκεται στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, όταν πριν από 20 ημέρες ήταν στο Νο.11 της ATP και πριν από ένα χρόνο στο Νο. 114.

Ο Ισπανός, ο οποίος έχει πετύχει 61 νίκες σε 82 παιχνίδια (61-21 ρεκόρ), όντας μάλιστα ο τενίστας που έχει φτάσει τις 50 νίκες γρηγορότερα από κάθε άλλον που ανέβηκε στο Νο.1 του κόσμου. Ο νεότερος τενίστας που κέρδισε 3 παίκτες που βρίσκονται στο top-5 σε ένα τουρνουά.

Αυτά είναι μερικά από τα φετινά επιτεύγματα του Κάρλος Αλκαράθ. Του παιδιού – θαύματος του παγκοσμίου τένις, που ζει το δικό του παραμύθι. Το δικό του όνειρο. Ενας τενίστας που αποτελεί παράδειγμα για τα μικρά παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα. «H σκληρή δουλειά. Αυτό είναι το μυστικό του. Είναι πολύ ταπεινός και εργατικός. Πιστεύει πολύ στη διαδικασία της εξέλιξης. Δουλειά, υπομονή, απόλαυση των κόπων. Πιστεύει πολύ στην ομάδα του και στους συνεργάτες του. Είμαστε μια οικογένεια. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Είναι πολύ καλός με όλους. Ευγενικός, απλός», είχε δηλώσει στο «10» ο γυμναστής του Αλκαράθ, Αλμπέρτο Γιεδό. Ενας από τους ανθρώπους που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στις επιτυχίες του 19χρονου τενίστα. Στην… εκτόξευσή του.

Ο Κάρλος, ο οποίος ήταν ο νεότερος τενίστας που μπήκε στο Top-20 αλλά και ο νεότερος που έσπασε το φράγμα της 10άδας μετά τον Ναδάλ, ήρθε για να αφήσει εποχή. Για να γίνει ένας θρύλος. Για να συνεχίσει ό,τι άφησε ο Ράφαελ Ναδάλ. Για να γίνει το επόμενο Νο.1 του κόσμου.

Στα 19 του έχει καταφέρει να γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκοσμίου τένις. Εχει καταφέρει μοναδικά πράγματα. Εχει καταφέρει να αποθεώνεται από τους αντιπάλους του και το όνομά του να συζητείται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εχει καταφέρει να κλέψει τη… λάμψη από τους υπόλοιπους τενίστες της νεότερης γενιάς. Από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, τον Γιάνικ Σίνερ, τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ κα τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Αλκαράθ ήρθε για να δείξει σε όλους ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται με σκληρή δουλειά. Με τόνους ιδρώτα. Με τον τρόπο που πορεύτηκαν οι Big 3 ή Big 4 εάν βάλουμε μέσα και τον Αντι Μάρεϊ, ο οποίος ήταν η επιτομή της σκληρής δουλειάς. Λίγο ταλέντο, πολλή δουλειά.

Ο Κάρλος έχει και τα δύο. Ταλέντο και εργατικότητα. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο τένις. «Το όνειρό μου είναι να γίνω Νο.1 και θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να γίνω ο κορυφαίος στον κόσμο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αλκαράθ. Δεν το είπε μόνο, αλλά το πιστεύει και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πείσει όλους εμάς ότι αξίζει να είναι το επόμενο Νο.1. Είναι πλέον το «χρυσό» παιδί του παγκοσμίου τένις, αφήνοντας πίσω του τον Στέφανο, τον Αλεξάντερ, τον Γιάνικ, τον Αλιασίμ. Ολόκληρη την υπόλοιπη νέα γενιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ