Σάκκαρη: «Μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα καλύτερα»

Σάκκαρη: «Μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα καλύτερα»

H Mαρία Σάκκαρη μετά τον αποκλεισμό της από την συνέχεια του Ronald Garros κόντρα στην Καρολίνα Μούχοβα, τόνισε πως θα μπρούσε να έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι της καλύτερα.

Σύντομη αποδείχθηκε η περιπέτεια της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Ρολάν Γκαρός, με την Ελληνίδα τενίστρια να γνωρίζει την ήττα στον δεύτερο γύρο από την Καρολίνα Μούκοβα (Νο. 81) με 2-0 σετ (7-6 [5], 7-6 [4]), και να μένει εκτός συνέχειας.

Στις δηλώσεις της η Ελληνίδα τενίστρια εμφανίστηκε ψύχραιμη, τονίζοντας πως θα μπορούσε να έχει πολλά περισσότερα πράγματα καλύτερα μέσα στο παιχνίδι της, αποφεύγοντας βιαστικές επιλογές οι οποίες οδήγησαν σε λάθη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της: 

Για τον αγώνα με τη Μούχοβα: «Έπαιξε ένα απίθανο ματς. Πάντα παίζει καλά στα Grand Slams και σήμερα ήταν καλύτερη, πρέπει να το παραδεχτώ. Δοκίμασα ένα forehand στον τελευταίο πόντο, δεν μου βγήκε. Είναι απογοητευτικό γιατί είναι ακόμα το αγαπημένο μου τουρνουά και είμαι λυπημένη. Παράλληλα υπήρχαν πολλά θετικά, γιατί ξαναβρήκα τον εαυτό μου στο court. Αισθάνομαι καλά, παλεύω. Απολαμβάνω τον χρόνο μου στο court, οπότε πιστεύω ότι ωραία πράγματα θα γίνουν σύντομα».

Για το τι έμαθε στη φετινή διοργάνωση: «Πάντα μαθαίνεις πράγματα όταν παίζεις ένα τουρνουά, ειδικά αυτού του επιπέδου. Απλά νιώθω ότι παίζω καλά ξανά. Παλεύω και πρέπει να πω ότι είχα χάσει αυτό το συναίσθημα για κάποιο καιρό μετά το Indian Wells. Αυτό είναι ένα θετικό που θα κρατήσω».

Για τον θα ήθελε να παίζουν οι γυναίκες πέντε σετ: «Θα ήταν εξαιρετικό, γιατί η φυσική κατάσταση είναι η δύναμή μου. Αλλά το τουρνουά δεν θα τελείωνε ποτέ, θα έπρεπε να μείνουμε εδώ έναν μήνα ή να φτιάξουμε άλλα 15 courts. Δε νομίζω ότι θα συμβεί, το καλεντάρι πρέπει να είναι πιο μικρό».

Για την περίπτωση να παίζουν όλοι best of three την πρώτη εβδομάδα και best of five τη δεύτερη: «Δεν θα γινόταν να παίζεις τρία σετ και μετά ξαφνικά να παίζεις πέντε. Δεν έχεις συνηθίσει κάτι τέτοιο, βγαίνεις από τη ρουτίνα σου. Πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για τους άνδρες να παίζουν πέντε σετ. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να μείνει έτσι».

Για το τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά σήμερα: «Λιγότερα αβίαστα λάθη, να βγάλω μερικές άμυνες σε κάποια σημεία του ματς. Έβγαλε, όμως, κάποια εξαιρετικά χτυπήματα στα τάι μπρέικ και δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι. Ήταν καλή μέρα για εκείνη και κακή για μένα»

Για το αν είχε στο μυαλό της την περσινή πορεία: «Ήθελα να πάω καλά, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά κάθε χρόνο, συμβαίνουν εκπλήξεις και πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν μπορείς να πηγαίνεις καλά σε κάθε τουρνουά. Είναι απογοητευτικό διότι ήθελα να πάω καλά, αλλά είμαι σίγουρη ότι έχω αρκετά χρόνια ακόμα στην καριέρα μου. Είμαι σίγουρη ότι θα τα ξαναπάω καλά εδώ».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ