Στέφανος Τσιτσιπάς – Ζντένεκ Κόλαρ 3-1: Μαχητής, νικητής και στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ζντένεκ Κόλαρ 3-1: Μαχητής, νικητής και στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 3-1 σετ του Ζντένεκ Κόλαρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που είχε τρία τάι μπρέικ και διήρκησε 4 ώρες και 6 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Ζντένεκ Κόλαρ (6-3, 7-6 [8], 6-7 [3], 7-6 [7]) και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ελληνας τενίστας βρέθηκε πίσω με 6-2 στο τάι μπρέικ του τέταρτου σετ, αλλά δεν τα παράτησε. Πάλεψε, γύρισε τούμπα το σετ και με 9-7 έκανε το 3-1, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του γαλλικού όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό Μίκαελ Ιμερ.

Ο Σουηδός επικράτησε με 3-1 σετ του Βρετανού Ντάνιελ Εβανς (6-3, 3-6, 6-2, 6-3) και έκλεισε… ραντεβού με τον Ελληνα τενίστα. Ο συμπατριώτης μας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 άσους και 5 διπλά λάθη, έχοντας 67 winners και 43 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη ο Τσέχος είχε 9 άσους και 7 διπλά λάθη, με 57 winners και 44 αβίαστα λάθη.

Προηγήθηκε με 2-0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά και με μπρέικ στο 4ο game προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο σετ. Λίγο αργότερα βρέθηκε στο 5-2 και στη συνέχεια με 6-3 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Στο δεύτερο σετ ο Τσέχος ανέβασε την απόδοσή του. Με μπρέικ στο 4ο game προηγήθηκε με 3-1, με τον Στέφανο, όμως, να απαντάει στο 7ο game και να μειώνει σε 4-3, πριν ισοφαρίσει σε 4-4. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου μετά από μία μεγάλη μάχη και 18 πόντους (18-8) ο Τσιτσιπάς έκανε το 2-0 και βρέθηκε ένα σετ μακριά από τη νίκη.

Μείωσε ο Τσέχος

Στο 4ο game του τρίτου σετ ο Στέφανος είχε μπρέικ πόιντ, αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και ο Τσέχος ισοφάρισε σε 2-2. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, χωρίς κάποιος από τους δύο να καταφέρει να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του. Μοιραία είχαμε ένα ακόμα τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσέχος προηγήθηκε με 4-1 και λίγο αργότερα με 7-3 μείωσε σε 2-1 το παιχνίδι.

Πήρε το «θρίλερ» ο Στέφανος

Στο τέταρτο σετ ο Ελληνας τενίστας «χτύπησε» πρώτος και με μπρέικ στο 5ο game προηγήθηκε με 3-2. Όμως, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το μπρέικ που έκανε, με τον Τσέχο να απαντάει στο 6ο game και να ισοφαρίζει σε 3-3. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Το τρίτο στο παιχνίδι. Ο Κόλαρ αιφνιδίασε τον Στέφανο και βρέθηκε μπροστά με 6-2, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το σετ. Ο Ελληνας τενίστας με τέσσερις σερί πόντους ισοφάρισε σε 6-6 και με τον πέμπτο συνεχόμενο προηγήθηκε με 7-6. Ο Τσέχος έσβησε το πρώτο ματς πόιντ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 8-7. Ο Στέφανος με 9-7 έφτασε στο 3-1 και σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του δεύτερου γκραντ σλαμ της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ