Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Ρουντ, 3-1 τον Τσίλιτς

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Ρουντ, 3-1 τον Τσίλιτς

Ο Νορβηγός επικράτησε με ανατροπή 3-1 του Μάριν Τσίλιτς και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ανατροπή και πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Ο Κάσπερ Ρουντ μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Μάριν Τσίλιτς πήρε το πρώτο σετ του ημιτελικού με 6-3 και προηγήθηκε με 1-0 σετ, αλλά έδειξε χαρακτήρα και με αντεπίθεση διαρκείας έφερε τούμπα το παιχνίδι και με 3-1 σετ (3-6, 6-4, 6-2, 6-2) πήρε τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ.

Μια επεισοδιακή μέρα, αφού ο πρώτος ημιτελικός ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω του τραυματισμού του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ ο δεύτερος διεκόπη για 15 λεπτά στα μέσα του τρίτου σετ, λόγω εισβολής μιας νεαρής, που ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την κλιματική αλλαγή.

Ο Νορβηγός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον ημιτελικό με τον Μάριν Τσίλιτς και την Κυριακή (5/6) θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο Γκραντ Σλαμ στην καριέρα του, με τον Ράφα Ναδάλ από την άλλη να ψάχνει τον 14ο τρόπαιο στο Παρίσι. Ο Μάριν Τσίλιτς ξεκίνησε καλύτερα τον ημιτελικό και με μπρέικ στο 7ο γκέιμ προηγήθηκε με 4-3, ενώ λίγο αργότερα με νέο μπρέικ στο 9ο γκέιμ έφτασε στο 6-3 και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ όμως ο Κάσπερ ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Με μπρέικ στο 3ο γκέιμ προηγήθηκε με 2-1 και έβαλε τις βάσεις για την ισοφάριση, η οποία ήρθε λίγο αργότερα με 6-4. Στην αρχή του τρίτου σετ έκανε δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 3-0. Ο Κροάτης δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ, με τον Ρουντ να φτάνει στο 6-2 και να κάνει το 2-1. Η κυριαρχία του Νορβηγού συνεχίστηκε και στο τέταρτο σετ, με τον Σκανδιναβό να κάνει το 6-2 και να παίρνει την πρόκριση με 3-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ