Στέφανε, να η ευκαιρία σου…

Στέφανε, να η ευκαιρία σου…

Στρωμένος με... ροδοπέταλα ο δρόμος για τον Στέφανο μέχρι τα προημιτελικά του Wimbledon, λόγω απουσιών και κορωνοϊού, αρκεί να είναι... Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του τουρνουά της Μαγιόρκα κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ ρίχνεται στη «μάχη» του Wimbledon.

Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το Σάββατο το πρώτο του τουρνουά σε γρασίδι, απέδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει μια μοναδική ευκαιρία να «λάμψει» στο βρετανικό γκραν σλαμ.

Ο «Τσιτσιφάστ» που απόψε θα παίξει με τον Ελβετό Αλεξάντερ Ρίτσχαρντ στον πρώτο γύρο βλέπει τα πάντα να συνηγορούν, ώστε να φτάσει μακριά στο φετινό τουρνουά. Ο Έλληνας πρωταθλητής πριν καν γίνει η κλήρωση έβλεπε ότι σπουδαίοι αθλητές δεν θα δώσουν το παρών είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές από τους διοργανωτές εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα λοιπόν, οι Ντανίλ Μεντβέντεβ, Αντρέι Ρούμπλεβ, Κάρεν Κατσάνοβ, Ασλάν Καράτσεβ και Ίλια Ιβάσκα δεν συμμετέχουν λόγω της απαγόρευσης, ενώ εκτός είναι και οι τραυματίες Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ντομινίκ Τιμ και Γκαέλ Μονφίς, αλλά και φυσικά ο ανέτοιμος Ρότζερ Φέντερερ.

Ο δρόμος λοιπόν ήταν ανοιχτός έτσι κι αλλιώς για τον Τσιτσιπά, όμως τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες ανεβάζουν τον Στέφανο ψηλά και στη λίστα με τα φαβορί. Παρότι η καλύτερη του επίδοση στο Wimbledon είναι ο τέταρτος γύρος το 2018, η… έξαρση που έχει ξεσπάσει στο τουρνουά με τον κορωνοϊό φέρνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στον Στέφανο. Το θέμα είναι αν θα την αρπάξει.

Η πρώτη «βόμβα» στη Μεγάλη Βρετανία ήρθε από τον Μάριν Τσίλιτς, που ήταν σε εξαιρετική φόρμα αυτό το διάστημα, ο οποίος αποσύρθηκε από το Wimbledon επειδή βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η απουσία του Τσίλιτς αποδυναμώνει το τέταρτο στο ταμπλό του Ναδάλ, ο οποίος ήταν βασικός υποψήφιος για αντίπαλος του Ισπανού στον γύρο των «16».

Μια μέρα μετά όμως ήρθε μια ακόμη μεγαλύτερη «βόμβα», αφού ο περυσινός φιναλίστ του τουρνουά, Ματέο Μπερετίνι, γνωστοποίησε μέσω social media ότι αποσύρεται αφού κι αυτός βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Ιταλός ηταν από τους καλύτερους παίκτες στο γρασίδι, όπως και ο Τσίλιτς, ενώ η είδηση που έβαλε «φωτιά» στο τουρνουά είναι πως ο Κροάτης τενίστας είχε προπονηθεί τις προηγούμενες μέρες με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι το ακλόνητο φαβορί.

Ο Σέρβος προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά με συμπτώματα ή καραντίνα και συμμετέχει κανονικά, αλλά μόνο και μόνο η απουσία των άλλων δυο βάζει γερά στο παιχνίδι τον Τσιτσιπά, μιας και ο Μπερετίνι θα ήταν αντίπαλος του στα προημιτελικά. Πλέον ο δρόμος για τον Στέφανο είναι ανοιχτός μέχρι και τα ημιτελικά, όπου αν καταφέρει να επιβεβαιώσει ότι είναι φαβορί και φτάσει μέχρι εκεί θα βρει απέναντι του τον Ράφα Ναδάλ.

Ο σπουδαίος Ισπανός δίνει κανονικά το παρών, όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω των ποδιών του και δεν είναι κλασικός παίκτης στο γρασίδι. Βέβαια, αναμφίβολα πρόκειται για έναν από τους καλύτερους στην ιστορία και νικητή του πρόσφατου Roland Garros, όμως ίσως ακόμη κι έτσι να είναι η ευκαιρία του Έλληνα τενίστα.

Μπορεί τα σενάρια να είναι υποθετικά, αλλά τα δεδομένα είναι υπαρκτά και οι απουσίες πάρα πολλές που ολοένα και αυξάνονται λόγω του κορωνοϊού. Και είναι πιθανό να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα 24ωρα, κάτι που σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς αν είναι σοβαρός στα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσει θα φτάσει μακριά στο Wimbledon. Και πιθανότατα να ξεπεράσει τον τέταρτο γύρο που είναι και ο υψηλότερος που έχει φτάσει ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ