Σφιόντεκ: «Να είμαι παράδειγμα προς μίμηση στην Πολωνία»

Σφιόντεκ: «Να είμαι παράδειγμα προς μίμηση στην Πολωνία»

Η νικήτρια του US Open Ίγκα Σφιόντεκ έκανε τις πρώτες τις δηλώσεις μετά την κατάκτηση του Αμερικανικού Grand Slam

Η Ίγκα Σφιόντεκ, νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε την Ονς Ζαμπέρ με 6-2 7-6(5) μετά 1 ώρα και 51 λεπτά, στον τελικό του U.S. Open, κατακτώντας το παρθενικό της τρόπαιο στο Flushing Meadows και τον τρίτο τίτλο Grand Slam.

«Δεν περίμενα πολλά από αυτό το τουρνουά. Πριν να ξεκινήσει, πέρασα μερικές δύσκολες εβδομάδες. Η Ονς έκανε ένα φοβερό τουρνουά, διανύει μια τρομερή σεζόν, είμαι σίγουρη πως θα παίξουμε πολλούς περισσότερους αγώνες στο μέλλον και γνωρίζω ότι θα χάσω κάποιους από αυτούς.

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: «Χαράμισα τη μισή μου ζωή…» – Το αινιγματικό μήνυμα στο Twitter (pic)

Γνωρίζω ότι έγινα η πρώτη Πολωνή που κατακτά τον τίτλο εδώ. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Χαίρομαι πολύ που έχω καταφέρει με τις νίκες μου, να ενώσω κόσμο. Χαίρομαι που στη χώρα μου έχει γίνει τόσο διάσημο το τένις. Κάνω ότι μπορώ να είμαι καλός άνθρωπος και παράδειγμα προς μίμηση στην Πολωνία», είπε ο εντυπωσιακή Σφιόντεκ, μετά την κατάκτηση του τροπαίου.

«Σήμερα, πραγματικά προσπάθησα να κερδίσω, αλλά η Ίγκα δεν το έκανε εύκολο για εμένα. Άξιζε να κερδίσει», είπε ο Ονς Ζαμπέρ.
«Έζησα δυο τρομερές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη. Ξαναμπήκα σε τελικό Grand Slam μετά το Wimbledon. Να είστε σίγουροι, ότι θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, για να φτάσω σύντομα στην κατάκτηση ενός τόσο μεγάλου τίτλου.
Σημαίνει πάρα πολλά για εμένα, που είμαι η πρώτη Αφρικανή τενίστρια που φτάνει στον τελικό του US Open, ελπίζω να εμπνεύσω πολλές γενιές αθλητών στη χώρα μου. Ελπίζω, πολλά ακόμη νέα παιδιά από τη χώρα μου, να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο που βρίσκομαι τώρα και να πετύχουν ακόμη περισσότερα», πρόσθεσε η 28χρονη Τυνήσια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ