Κάρλος Αλκαράθ: Το «παιδί» του Ναδάλ κατακτά τον κόσμο (vids+pics)

Κάρλος Αλκαράθ: Το «παιδί» του Ναδάλ κατακτά τον κόσμο (vids+pics)

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήρθε για να συνεχίσει τον «μύθο» του Ράφαελ Ναδάλ και να γίνει ο νέος ηγέτης του παγκοσμίου τένις – Τα σπουδαία επιτεύγματα του Ισπανού και η τεράστια πρόκληση που έχει μπροστά του.

«Το τένις είναι ένα άθλημα θέσης. Πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος και πολύ νέος κι εγώ δεν είμαι πια», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ράφαελ Ναδάλ, μετά τη σοκαριστική ήττα από τον Αμερικανό, Φράνσις Τιαφόε, Νο. 26 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP για τον τέταρτο γύρο του US Open. Μια δήλωση που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στους θαυμαστές του Ισπανού σούπερ σταρ, αλλά και σε ολόκληρη την τενιστική κοινότητα, που βλέπει το τέλος των Big-3 να πλησιάζει… επικίνδυνα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά μετά το 2004 που δεν βρέθηκε ένας εκ των Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ ή Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά ενός Grand Slam, μετά το Ρολάν Γκαρός του 2004 και το US Open του 2020.

Διαβάστε επίσης: Το 90+ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα

Επίσης, αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 2003, που δεν βρέθηκε στους «8» ενός Grand Slam κανένας εκ των Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Σερένα Γουίλιαμς.

Η Αμερικανίδα, που είχε ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το φετινό US Open, αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από την Αιλα Τομγιάνοβιτς και ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα της μπροστά σε χιλιάδες Αμερικανούς, που υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της και την αποθέωσαν όπως της άξιζε.

Μετά την αποχώρηση της Σερένα Γουίλιαμς από την ενεργό δράση, τον πρόωρο αποκλεισμό του Ράφαελ Ναδάλ και περισσότερο τις δηλώσεις απογοήτευσης του Ισπανού μετά την ήττα από τον Τιαφό, τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο Ρότζερ Φέντερερ και το θέμα που έχει προκύψει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον εμβολιασμό κατά του Covid, το ερώτημα που γεννάται πλέον είναι εάν βρισκόμαστε μπροστά το τέλος του σπουδαιότερου κεφαλαίου του παγκόσμιου τένις, αλλά και τι ακολουθεί μετά την απόσυρση των Big-3 και φυσικά της Σερένα.

Η Αμερικανίδα άλλαξε τον ρου της ιστορίας του γυναικείου τένις και το έκανε ισότιμο με το ανδρικό. Το εκτόξευσε. Με τα κατορθώματά της, εδειξε τον δρόμο στις υπόλοιπες τενίστριες και έδωσε έμπνευση σε μια ολόκληρη γενιά. Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος. Κανένας και καμία δεν μπορεί να τον νικήσει.

Είναι πλέον θέμα χρόνου να ακολουθήσουν τον δρόμο της Σερένα οι Big-3. Ισως πρώτος να ανοίξει την… πόρτα ο Ρότζερ Φέντερερ. Τι ακολουθεί μετά; Πώς θα είναι το παγκόσμιο τένις; Την απάντηση έδωσαν οι Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών, με τον Ισπανό να παίρνει τη νίκη με 3-2 σετ και την πρόκριση στα ημιτελικά του US Open. Ένα παιχνίδι που διήρκησε 5 ώρες και 15 λεπτά και τελείωσε στις 02:50 τα ξημερώματα! Το δεύτερο μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι μετά την αναμέτρηση Στέφαν Εντμπεργκ – Μίκαελ Τσανγκ το 1992, το οποίο είχε πάει επίσης στα πέντε σετ και είχε διαρκέσει 5 ώρες και 26 λεπτά.

Το ματς του Αλκαράθ με τον Σίνερ είναι επίσης το παιχνίδι που τελείωσε πιο αργά από κάθε άλλο στην ιστορία του US Open, με τους θεατές να μένουν στις θέσεις τους μέχρι τις 3 το πρωί και να απολαμβάνουν μια αναμέτρηση που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τελικός της διοργάνωσης. Μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε απέναντι στον Ιταλό, ο Ισπανός έγινε ο νεότερος που περνάει σε ημιτελικά ενός Grand Slam μετά τον Ράφαελ Ναδάλ το 2005 (σ.σ στο Ρολάν Γκαρός), αλλά και ο νεότερος που θα βρεθεί στα ημιτελικά του US Open μετά τον Πιτ Σάμπρας το 1990!  Παράλληλα, ο Ιβηρας προκρίθηκε στα ATP Finals και εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο και αγωνιστεί κανονικά, θα γίνει ο νεότερος που θα παίξει στους τελικούς της ATP μετά τον Αντρέι Μεντβέντεφ το 1993.

Εκτός από το όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου Grand Slam, ο Αλκαράθ με τη νίκη κόντρα στον Σίνερ, κράτησε ζωντανό και το όνειρο της πρώτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Ισπανός έχει σοβαρές ελπίδες για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.1 της ATP, μετά το τέλος του US Open. Πώς θα γίνει ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο; Εάν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο θα ανέβει σίγουρα στην κορυφή. Μπορεί, όμως, να βρεθεί στο Νο.1 ακόμα και με απλή πρόκριση στον μεγάλο τελικό, εάν βέβαια στον άλλον ημιτελικό ο Κάρεν Κατσάνοφ αποκλείσει τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος επίσης έχει πιθανότητες για να δει το Νο.1 αριστερά από το όνομά του.

Τα σενάρια για το Νο.1 μετά το US Open:

Αλκαράθ: Με κατάκτηση του τίτλου ή πρόκριση στον τελικό και αποκλεισμό του Ρουντ στα ημιτελικά από τον Κατσάνοφ.

Ρουντ: Με κατάκτηση του τίτλου ή με πρόκριση στον τελικό και αποκλεισμό του Αλκαράθ στα ημιτελικά από τον Τιαφό.

Ναδάλ: Με αποκλεισμούς των Αλκαράθ και Ρουντ στα ημιτελικά από τους Κατσάνοφ και Τιαφό αντίστοιχα. Εάν αποκλειστούν τα δύο φαινομενικά φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, ο Ισπανός τενίστας θα ανέβει στο Νο.1, παρότι αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο από τον Φράνσις Τιαφό.

Ματσάρα και σκηνές από το μέλλον

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η νέα γενιά του παγκοσμίου τένις. Μπορεί να είναι μόλις 19 ετών, αλλά έχει ήδη ξεπεράσει τους Στέφανο Τσιτσιπά, Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Γιάνικ Σίνερ και Ντένις Σαποβάλοφ, που υποτίθεται ότι θα ανέβαιναν στην κορυφή της ATP, όταν θα «έπεφταν» αγωνιστικά οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ. Κανένας από τους τενίστες που προαναφέραμε δεν έχει φτάσει τόσο κοντά στο Νο.1 όσο ο Ισπανός. Εκτός από τους Big-3 μόνο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή. Ο Ρώσος όμως είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση και χωρίς αμφιβολία μη συγκρίσιμη με τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Ισπανός στο παιχνίδι με τον Σίνερ έδειξε ότι έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας τενίστας για να ανέβει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ποιότητα, ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή. Τα στοιχεία που είχαν οι Big-3 και κατάφεραν να γίνουν θρύλοι του παγκοσμίου τένις. Με ίνδαλμα τον σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ και «δάσκαλο» τον Χουάν Κάρλος Φερέρο. Τον Ισπανό, πρώην Νο. 1 στην ATP (8/9/2003).

Έναν άνθρωπο, που γνωρίζει όσοι λίγοι τα μυστικά του αθλήματος και έχει ζήσει σπουδαίες στιγμές μέσα στα κορτ. Με 16 τίτλους στο ενεργητικό του, μεταξύ των οποίων το Ρολάν Γκαρός το 2003. Ο Χουάν Κάρλος Φερέρο βρίσκεται στο πλευρό του Αλκαράθ και με τις γνώσεις του τον βοηθάει να εξελιχθεί, δείχνοντάς του τον δρόμο για την κορυφή. Εκεί που στοχεύει ο νεαρός. «Το όνειρό μου είναι να γίνω Νο.1 και θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να γίνω ο κορυφαίος στον κόσμο», είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες ο Ισπανός.

Τένις σε… fast forward

Το τένις που παίχτηκε ανάμεσα στον Αλκαράθ και τον Σίνερ ήταν… διαστημικό. Ηταν σε fast forward, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η Βρετανίδα τενίστρια, Λάουρα Ρόμπσον.

Το πιο χαρακτηριστικό ήταν το «τιτίβισμα» του Φελιτσιάνο Λόπες, ο οποίος στο μήνυμά του ανέφερε ότι οι δύο αθλητές παίζουν τένις σε ταχύτητες… πινγκ πονγκ!

Απίστευτοι πόντοι, με αποκορύφωμα το «μαγικό» no look χτύπημα που έκανε ο Κάρλος Αλκαράθ στο 12ο game του δεύτερου σετ, όταν υπό πίεση έβγαλε μια απίστευτη άμυνα, χοροπηδώντας! Μια άμυνα, που δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του ο Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός περίμενε να πάρει τον πόντο, αλλά ο Ισπανός έβγαλε ένα «μυθικό» χτύπημα. O Κάρλος μάλιστα στη συνέχεια ανέβηκε στο φιλέ, πρόλαβε το μπαλάκι και με passing shot πήρε τον κορυφαίο πόντο του φετινού US Open.

Ένα παιχνίδι από άλλο… πλανήτη, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και εντυπωσιακούς πόντους από τους δύο τενίστες, οι οποίοι έβγαλαν πάθος στο κορτ και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Ο Κάρλος προηγήθηκε με 1-0 σετ και στο δεύτερο είχε πέντε σετ πόιντς, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί, με τον Ιταλό να παίρνει το τάι μπρέικ και να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο τρίτο σετ ο Ιβηρας προηγήθηκε με μπρέικ, αλλά ο Σίνερ κατάφερε να το στείλει και αυτό στο τάι μπρέικ, όπου ήταν καταιγιστικός και με 7-0 έκανε το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ ο Γιάνικ προηγήθηκε με 5-4 και είχε match point σε δικό του σερβίς, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το ματς, με τον Ισπανό να κάνει μπρέικ και να ισοφαρίζει σε 5-5, ενώ λίγο αργότερα έκανε ένα ακόμα και με 7-5 ισοφάρισε σε 2-2 το ματς. Στο πέμπτο σετ ο Γιάνικ προηγήθηκε πάλι με μπρέικ, αλλά ο Ισπανός απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3 και στο 8ο γκέιμ έσπασε για μια ακόμα φορά το σερβίς του Ιταλού και βρέθηκε στο 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-3 πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Εν μέσω αποθέωσης, με τον κόσμο να παραμένει στο γήπεδο, παρότι το ρολόι έδειχνε 03:00 τα ξημερώματα. Το ίδιο φυσικά και ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έμεινε για αρκετή ώρα στο κορτ μετά το τέλος του αγώνα και μοίραζε αυτόγραφα στους θαυμαστές του, ευχαριστώντας τους για τη στήριξη και την ώθηση που του έδωσαν στο παιχνίδι με τον Ιταλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ