Η μεγαλύτερη πρόκληση του Τσιτσιπά και η ευκαιρία να μπει στο πάνθεον του παγκοσμίου τένις (vid+pics)

Η μεγαλύτερη πρόκληση του Τσιτσιπά και η ευκαιρία να μπει στο πάνθεον του παγκοσμίου τένις (vid+pics)

Τα ATP Finals δεν είναι απλά ένα ακόμα τουρνουά για τον Στέφανο. Είναι η ευκαιρία του να γράψει ιστορία – Η μάχη με τον Ναδάλ και αυτό που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην καριέρα του ο Ισπανός τενίστας.

Στο Τορίνο για τα ATP Finals βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς (13/11 – 20/11), με τον Ελληνα τενίστα να έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς μέσω των τελικών μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Ο 24χρονος, ο οποίος κληρώθηκε στον «κόκκινο όμιλο» μαζί με τους Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Νόβακ Τζόκοβιτς, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του σε ATP Finals, αλλά και την άνοδο στο Νο.1, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Στέφανος πήγε στο Τορίνο ως Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον συμπατριώτη μας να έχει 5350 πόντους. Εάν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, χωρίς να χάσει κανένα παιχνίδι στους ομίλους, θα φτάσει τους 6850 βαθμούς. Μια επίδοση που θα τον ανεβάσει στο Νο.1 του κόσμου, στο οποίο τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται ο Κάρλος Αλκαράθ (6820). Ο Ισπανός, όμως, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα λάβει αγωνιστεί στο Τορίνο.

Μεγάλος αντίπαλος του Τσιτσιπά στον δρόμο για την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και την είσοδό του στο πάνθεον του παγκοσμίου τένις είναι ο Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός είναι συνδιεκδικητής του Νο.1, στο οποίο μπορεί να βρεθεί εάν κατακτήσει τον τίτλο στο Τορίνο, αλλά και με ήττα στον τελικό, εάν κάνει το «3 στα 3» στη φάση των ομίλων.

Συγκεκριμένα, εάν ο Ναδάλ κατακτήσει το τρόπαιο θα φτάσει τους 7320 και θα ξεπεράσει τον Κάρλος Αλκαράθ (6820). Εάν κάνει το «3X3» στη φάση των ομίλων και χάσει στον τελικό, θα φτάσει τους 6820 πόντους. Οσους έχει και ο συμπατριώτης του. Όμως, παρότι οι δύο τενίστες θα έχουν τους ίδιους βαθμούς, αυτός που θα κλείσει τη χρονιά στο Νο.1 του κόσμου θα είναι ο Ράφα, καθώς έχει κερδίσει περισσότερους συνδυαστικούς βαθμούς σε Grand Slams, Masters 1000 και ATP Finals από τον 19χρονο.

Ο Τσιτσιπάς έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, με τον Ελληνα τενίστα μάλιστα να έχει ένα ακόμα «συν» στη μάχη με τον Ράφαελ Ναδάλ για τον τίτλο του κορυφαίου της φετινής σεζόν. Ο 24χρονος, σε αντίθεση με τον Ισπανό, έχει κατακτήσει στο παρελθόν τον τίτλο σε ATP Finals (2019). Ο Ιβηρας θα αγωνιστεί για 17η φορά στην καριέρα του στους τελικούς των ανδρών, αλλά ποτέ δεν έχει καταφέρει να πάρει το τρόπαιο. Το 2010 και το 2013 είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, αλλά στην πρώτη περίπτωση ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ με 2-1 σετ και τη δεύτερη από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ.

Στο Τορίνο και στα 38 του πλέον, θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε ποτέ μέχρι τώρα στην καριέρα του. Το θέμα είναι εάν μπορεί, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας ήττες από τενίστες τους οποίους θα έπρεπε να είχε κερδίσει. Στους «16» από τον Φράνσις Τιαφό και στους «32» του Παρισιού από τον Πολ.

Αντίθετα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πριν από λίγες ημέρες θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Παρισιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο συνδιεκδικητές της κορυφής της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα προπονήθηκαν μαζί στο Τορίνο, με τον Κάρλος Αλκαράθ βέβαια να παραμένει το φαβορί για το year end No.1 της ATP, καθώς πριν την έναρξη των Finals έχει 1000 πόντους περισσότερους από τον Ράφαελ Ναδάλ και 1470 από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Τα φετινά ATP Finals αναμένονται, λοιπόν, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Ελληνα τενίστα να διεκδικεί για πρώτη φορά στην καριέρα του με αξιώσεις το Νο.1!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ