Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ 2-1: «Αλύγιστος» Στέφανος, πήρε τη ματσάρα!

Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ 2-1: «Αλύγιστος» Στέφανος, πήρε τη ματσάρα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα, έκανε την ολική ανατροπή στο τρίτο σετ που έχανε και επικράτησε με 2-1 σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ για τα ATP Finals - Τώρα «τελικός» με Μεντβέντεφ για τον Έλληνα τενίστα

Σπουδαίος Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε την αξία του στο Τορίνο! Σε ένα συγκλονιστικό ματς 2 ωρών και 21 λεπτών επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 7-5) του Ντανίλ Μεντβέντεφ για τον 2ο αγώνα στα ATP Finals!

Ο Έλληνας τενίστας πήρε τη ματσάρα και την Παρασκευή (18/11) θα δώσει «τελικό» κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ. Όποιος από τους δύο νικήσει τότε θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Δραματικά φινάλε σε δεύτερο και τρίτο σετ είχαμε απόψε. Με έναν Τσιτσιπά να χάνει δύο match point και να ισοφαρίζεται σε 1-1 από τον Μεντβέντεφ, αλλά με τον «Στεφ» να παίρνει το… αίμα του πίσω στο τρίτο σετ, καθώς το γύρισε από το 5-3 και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη στο tie break!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ματς. Κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια έσπασε εκείνο του Μεντβέντεφ για να εξαργυρώσει αμέσως μετά το break που έκανε για το γρήγορο 3-0. Σε κανένα σημείο δεν απειλήθηκε ο «Στεφ» με το 6-3 του πρώτου σετ να κρίνεται 100% δίκαιο.

Το δεύτερο σετ ήταν δραματικό σε εξέλιξη. Μπορεί να μην είχαμε κάποιο break, ωστόσο και οι δύο τενίστες προσέφεραν εντυπωσιακούς πόντους και έλυσαν τις διαφορές τους στο tie break, αφού το σετ έφτασε στο 6-6. Εκεί ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 4-1, όμως ο Τσιτσιπάς αντέδρασε, έφερε το tie break στα ίσα και έφτασε πρώτο σε match point. Για να υπάρξει νικητής έπρεπε να φτάσουμε στο 13-11, με τον Μεντβέντεφ να πανηγυρίζει και να στέλνει τον αγώνα σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους δίχως προβλήματα μέχρι και το έκτο game. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μαζεμένα λάθη και επέτρεψε στον Μεντβέντεφ να φτάσει στο break για να προηγηθεί με 4-3. Μοιραία έγινε και το 5-3, αλλά σε εκείνο το σημείο… μίλησε η ψυχή και η ποιότητα του Στέφανου!

Αρχικά, ο Έλληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια κατάφερε να κάνει το break για να φέρει το σετ στα ίσα και στη συνέχεια στο tie break. Εκεί με το εντυπωσιακό 7-1 ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του, παίρνοντας εν τέλει τη σπουδαία αυτή νίκη!

H βαθμολογία στο «κόκκινο» γκρουπ των ATP Finals:

1.Τζόκοβιτς 2-0 (4-0)
2.Ρούμπλεφ 1-1 (2-3)
3.Τσιτσιπάς 1-1 (2-3)
4.Μεντβέντεφ 0-2 (2-4)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ