Η δικαίωση της Δέσποινας, η επιβράβευση των Σακελλαρίδη και οι υψωμένες γροθιές της περηφάνιας (pics+vids)

Η δικαίωση της Δέσποινας, η επιβράβευση των Σακελλαρίδη και οι υψωμένες γροθιές της περηφάνιας (pics+vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη τραβούν πάνω τους όλα τα βλέμματα, όπως είναι απόλυτα λογικό, αλλά όλοι θα πρέπει να δώσουν ένα μεγάλο χειροκρότημα στην Δέσποινα Παπαμιχαήλ και στα αδέρφια Σαπφώ και Στέφανο Σακελλαρίδη.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο United Cup η Ελλάδα, με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ και τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνουν το 2-0 απέναντι στη Βουλγαρία.

Η Ελληνίδα τενίστρια στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, επικράτησε με ανατροπή της Ισαμπέλα Σινίκοβα (3-6, 6-4, 6-1) και λίγο αργότερα ο κορυφαίος τενίστας της χώρας μας και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο (No.4 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP), νίκησε επίσης με ανατροπή τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (4-6, 6-2, 7-6 [4]).

Διαβάστε επίσης: Εξέλιξη σοκ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς (pic)

Δύο πολύ σπουδαίες νίκες, με τις οποίες η χώρα μας έκανε το 2-0 στο tie με τη Βουλγαρία και πλέον βρίσκεται μια νίκη μακριά από την επικράτηση και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του νεοσύστατου United Cup. Μια επικράτηση που θα έχει την ευκαιρία να «σφραγίσει» η Μαρία Σάκκαρη το πρωί της Παρασκευής (σ.σ 04:00 ώρα Ελλάδας), όταν θα αντιμετωπίσει την Βικτόριγια Τόμοβα. Εάν η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κάνει το 3-0, η χώρα μας θα ολοκληρώσει νικηφόρα το tie.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει το παιχνίδι του Μιχάλη Περβολαράκη με τον Ντιμιταρ Κουζμάνοφ (06:00). Εάν ηττηθεί ο συμπατριώτης μας και οι Βούλγαροι κάνουν το 2-2, όλα θα κριθούν στο μεικτό διπλό, στο οποίο οι Τσιτσιπάς/Σάκκαρη θα αντιμετωπίσουν τους Ντιμιτρόφ/Τόμοβα (08:00). Υπενθυμίζουμε το διήμερο 2 και 3 Ιανουαρίου θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με το Βέλγιο των Νταβίντ Γκοφάν και Ελίς Μέρτενς, με την Ελλάδα να ψάχνει το 2/2 για να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου. Εάν η χώρα μας βγει πρώτη, θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του άλλου ομίλου, στον οποίο βρίσκονται η Γαλλία, η Κροατία και η Αργεντινή. To tie αυτό θα γίνει την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου.

Η Ελλάδα έχει μια από τις πιο δυνατές ομάδες του United Cup, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να ηγούνται της γαλανόλευκης προσπάθειας. Μια ομάδα, στην οποία είναι επίσης οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Σαπφώ Σακελλαρίδη, Στέφανος Σακελλαρίδης, Μιχάλης Περβολαράκης και Πέτρος Τσιτσιπάς.  Μια ομάδα που αποτελείται από σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες και εξαιρετικούς χαρακτήρες.

Από πραγματικά «διαμάντια», όπως είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Η Ελληνίδα τενίστρια τα τελευταία χρόνια έχει άλματα προόδου και πλέον είναι η δεύτερη καλύτερη τενίστρια της χώρας μας, πίσω από τη σπουδαία, Μαρία Σάκκαρη. Η 29χρονη ανεβαίνει συνεχώς θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και βρίσκεται πλέον σταθερά στο top-200. Από το Νο. 276 στο οποίο έκλεισε το 2020, είναι πλέον στο Νο. 156, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν βρέθηκε ακόμα και στο Νο. 143 (17/10). Μια αθλήτρια η οποία δεν έχει τα έσοδα που έχει η Σάκκαρη και οι υπόλοιπες κορυφαίες τενίστριες του κόσμου, αλλά έχει ψυχή «χιλίων λιονταριών». Εχει το πάθος, το πείσμα και τη θέληση για να υπερκεράσει όλα τα εμπόδια και να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Εκεί που ανήκει, βάση του ταλέντου της.

Η Δέσποινα είχε προκαλέσει τον θαυμασμό όλων μας όταν στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «10» πριν από λίγους μήνες είχε αποκαλύψει την άλλη πλευρά του τένις. Το άθλημα πίσω από τη «λάμψη» των αστέρων. Πίσω από τα χρυσά χορηγικά συμβόλαια, τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα και τα εκατομμύρια followers. Όταν είχε δηλώσει με παράπονο ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει δικό της προπονητή. Κάτι που εάν είχε συμβεί, ίσως αυτή τη στιγμή να ήταν στο top-20 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Εγώ μοιράζομαι προπονητή με άλλα δύο κορίτσια που σημαίνει ότι τα έσοδα μου δεν μου δίνουν το δικαίωμα να έχω 100% έναν προπονητή δικό μου το οποίο σίγουρα θα με βοηθούσε να ανεβάσω ακόμα περισσότερο το επίπεδό μου. Ελπίζω ο κόσμος να μάθει, να αγαπήσει περισσότερο το τένις και να βοηθήσει άτομα σαν και εμένα που παλεύουμε με νύχια και με δόντια να πετύχουμε τους στόχους μας», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η παρουσία της Δέσποινας στο Περθ αποτελεί δικαίωση για τους κόπους της. Δικαίωση για κάθε φορά που σκέφτηκε να παρατήσει το τένις λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισε. Οικονομικών και αγωνιστικών. Δικαίωση για την ίδια. Για το ελληνικό τένις, αλλά και εν γένει για τον ελληνικό αθλητισμό. Η Παπαμιχαήλ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Η Ελληνίδα τενίστρια, που ολοκλήρωσε το 2022 έχοντας 33/38 σε 71 αναμετρήσεις, είναι η απόδειξη ότι με σκληρή δουλειά, πάθος, θέληση, υπομονή και πάρα από όλα πείσμα, μπορεί κανείς να φτάσει στην κορυφή. Χωρίς να έχει τα εφόδια που έχουν άλλοι. Χωρίς να έχει τη στήριξη που έχουν άλλοι. Χωρίς να έχει πολλές από τις ανέσεις των άλλων.

Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όπως επίσης στην Σαπφώ Σακελλαρίδη και τον Στέφανο Σακελλαρίδη. Τα δύο αδέρφια, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού τένις. Μια καθαρά τενιστική οικογένεια, που ζει κυριολεκτικά μέσα στα κορτ.

Η 19χρονη Σαπφώ βρίσκεται στο Νο. 311 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και στο Νο.11 της αντίστοιχης της ITF, ενώ τον περασμένο Αύγουστο είχε ανέβει ακόμα και στο Νο.1! Στο 2022 είχε 92 νίκες και 46 ήττες (138 παιχνίδια), με τη συμπατριώτισσά μας να κατακτά 4 τίτλους: Δύο στο Κάιρο, ένα στην Αντάλια και ένα στο Μοναστίρ της Τυνησίας. Τίτλοι που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια σπουδαία τενίστρια, που έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Μια τενίστρια, που αποτελεί το next best thing του ελληνικού και ευρωπαϊκού τένις.

Μαζί της και ο Στέφανος. O 18χρονος αδερφός της Σαπφούς. Ο νεαρός είναι στο Νο.1 της ITF και αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο τενίστα της ηλικίας του. Είναι στο 813 της ATP και μέσα στο 2022 είχε 66 νίκες σε 115 αναμετρήσεις. Ένας τενίστας με πολύ μεγάλο ταλέντο, που έχει την ευκαιρία αυτές τις ημέρες να μάθει πολλά πράγματα δίπλα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Να βελτιώσει το παιχνίδι του, με τις οδηγίες του Απόστολου Τσιτσιπά. Των ανθρώπων που κατάφεραν να βάλουν το τένις στα σπίτια όλων των Ελλήνων.  Η τριβή με τον Στέφανο και τον πατέρα του θα τον βοηθήσουν πολύ ενόψει της νέας σεζόν και της προσπάθειας που θα κάνει για να αναρριχηθεί στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Η κλήση του στο United Cup, όπως και η αντίστοιχη της Σαπφούς, αποτελούν επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που έχουν ρίξει τα τελευταία χρόνια. Αμφότεροι απολαμβάνουν τη συμμετοχής του στη νεοσύστατη διοργάνωση και την παρουσία τους στον γαλανόλευκο πάγκο. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, όταν στο 4-4 του τρίτου σετ υψωσαν τις γροθιές τους και πανηγύρισαν με την ψυχή τους τον πόντο που πήρε ο συμπατριώτης μας.

Υψωμένες γροθιές επιβράβευσης, δικαίωσης και περηφάνιας για τον Στέφανο και φυσικά τη Μαρία, που έχουν καταφέρει να κάνουν το τένις… viral στη χώρα μας. Μια χώρα στην οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια όσοι ασχολιόντουσαν με το τένις ήταν… τρελοί. Τώρα, η τρέλα εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, με τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη να κάνουν περήφανους με τις σπουδαίες τους επιτυχίες στα κορυφαία τουρνουά του κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ