«Εσβησε» το όνειρο για τη Μαρία Σάκκαρη (1-2)

«Εσβησε» το όνειρο για τη Μαρία Σάκκαρη (1-2)

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κινέζας Λιν Ζου (7-6, 1-6, 6-4) και ολοκλήρωσε στον τρίτο γύρο την περιπέτειά της στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν – Εσβησε νωρίς το όνειρο για την Μαρία Σάκκαρη, που είχε θέσει ως στόχο ακόμα και την κατάκτηση του τίτλου.

Ονειρο ήταν και πάει για την Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από την Κινέζα Λιν Ζου με 2-1 σετ (7-6 [3], 1-6, 6-4) και ολοκλήρωσε στον τρίτο γύρο την περιπέτειά της στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν.

Η συμπατριώτισσά μας δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει στο κορτ την ποιότητά της, με την βραχύσωμη, αλλά σκληροτράχηλη Ζου, να εκμεταλλεύεται στο έπακρον τα λάθη και τα σκαμπανεβάσματα της Μαρίας και να φτάνει σε μια από τις σπουδαιότερες νίκες στην καριέρα της. Η Κινέζα έβαλε «στοπ» στην Ελληνίδα τενίστρια, η οποία πριν από την έναρξη του Αυστραλιανού Οπεν είχε θέσει ως στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Ραμόν, οι επόμενες δύο κινήσεις, ο Όλεγκ, ο Σισέ και οι Άραβες

Το πίστεψε, το πάλεψε, αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει, με την περιπέτειά της στη φετινή διοργάνωση να ολοκληρώνεται άδοξα, χάνοντας από μια κατώτερη ποιοτικά τενίστρια, αλλά πιο σταθερή στο σημερινό παιχνίδι. Αυτό ήταν στο τέλος που έκανε και τη διαφορά. Η Μαρία Σάκκαρη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, με την Ελληνίδα τενίστρια να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 52 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Κινέζα είχε 38. Τα 52 λάθη κόστισαν στη συμπατριώτισσά μας, που δεν κατάφερε να τιθασεύσει τον εκρηκτικό της χαρακτήρα και τα συναισθήματά της και μοιραία ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Κινέζα.

Η Σάκκαρη δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, με την Λιν Ζου να κάνει μπρέικ στο πρώτο game. Η Μαρία απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 1-1, αλλά η Κινέζα με νέο μπρέικ έκανε το 2-1. Η Ασιάτισσα προηγήθηκε με 4-2 και 5-3, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το σετ. Η Ελληνίδα τενίστρια με μπρέικ στο 10ο game ισοφάρισε σε 5-5 και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, όμως, έκανε εύκολα λάθη, που έδωσαν την ευκαιρία στη Ζου να κάνει το 7-3 και 1-0 στην αναμέτρηση. Ο τρόπος με τον οποίο έχασε το πρώτο σετ δεν πτόησε την Μαρία, που μπήκε στο δεύτερο σετ αποφασισμένη να ισοφαρίσει.

Η συμπατριώτισσά μας έσπασε το σερβίς της Ζου στο πρώτο game και παρότι δέχθηκε αμέσως μπρέικ (1-1), συνέχισε να πιστεύει στην ισοφάριση και στην ανατροπή. Με νέο μπρέικ έκανε το 2-1 και λίγο αργότερα έσπασε ξανά το σερβίς της Κινέζας για το 4-1. Η Μαρία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με ένα ακόμα μπρέικ στο 7ο game έφτασε στο επιβλητικό 6-1 και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Η Σάκκαρη είχε βρει ρυθμό στο κορτ, αλλά η Κινέζα δεν θα «έπεφτε» αμαχητί. Μπήκε στο κορτ για να παλέψει και να διεκδικήσει το καλύτερο. Το… όνειρο της πρόκρισης. Με πάθος και πείσμα έκανε μπρέικ στο πρώτο game και με κρατώντας το σερβίς της έφτασε στο 2-0. Η Λιν μάλιστα λίγο αργότερα προηγήθηκε με 3-1, προτού η Μαρία πάρει δύο σερί games και ισοφαρίσει σε 3-3. Οι δύο τενίστες πήγαν χέρι χέρι μέχρι το 4-4, όταν η Κινέζα πίεσε την Ελληνίδα τενίστρια και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της, φτάνοντας στο μπρέικ και στο 5-4. Στη συνέχεια σηκώθηκε από την καρέκλα της, σέρβιρε καλά και με 6-4 έφτασε στη μεγάλη νίκη. Ισως τη μεγαλύτερη στην καριέρα της, με την Μαρία Σάκκαρη να ολοκληρώνει άδοξα την πορεία της στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ