Η Σάκκαρη θα… σώσει τον Τσιτσιπά (vids)

Η Σάκκαρη θα… σώσει τον Τσιτσιπά (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη έδειξε τον δρόμο στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος τα ξημερώματα (03:15) θα αντιμετωπίσει ίσως τον χειρότερο δυνατό αντίπαλο που θα μπορούσε να είχε στον τρίτο γύρο του φετινού Αυστραλιανού Οπεν.

Το Αυστραλιανό Οπεν συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη να βρίσκονται στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης και να ετοιμάζονται για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν με τον Τάλον Γκρίκσμπουργκ και την Λιν Ζου αντίστοιχα.

Ο Ελληνας τενίστας τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/1) στις 03:15 θα αντιμετωπίσει τον Ολλανδό, Νο. 96 στην παγκόσμια κατάταξη, με στόχο την πρόκριση στους «16» της φετινής διοργάνωσης. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες, παρότι αμφότεροι τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Διαβάστε επίσης: Η «εκτόξευση» του Ολυμπιακού και το (ψηλό) φετινό «ταβάνι» (vids)

Ο Τσιτσιπάς, μετά τις εύκολες νίκες απέναντι σε Κουεντίν Χάλις (6-3, 6-4, 7-6 [6]) και Ρίνκι Χιτζικάτα (6-3, 6-0, 6-2), ρίχνεται στα βαθιά, καθώς θα βρει απέναντί του έναν από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στον κόσμο. Ο Τάλον, ο οποίος στο παρελθόν είχε φτάσει ακόμα και στο Νο. 44 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP (8/8/22), έχει μπει εντυπωσιακά στο 2023, έχοντας 7 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και ήδη ένα τρόπαιο στην κατοχή του.

Αυτό που κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες στην Πιουν της Ινδίας (250άρι). Ένα τουρνουά, το οποίο για να κατακτήσει χρειάστηκε να αποκλείσει τους Χαούμε Μουνάρ (6-4, 7-5), Μάρκο Τσεκινάτο (6-4, 6-4), Μάριν Τσίλιτς (άνευ αγώνα) και Ασλάν Καράτσεφ (7-6 [4], 6-1), πριν νικήσει στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης τον Μπένζαμιν Μπόνζι με 4-6, 7-5, 6-3. Στον Αυστραλιανό Οπεν και στον δρόμο για τον τρίτο γύρο απέκλεισε τους Πάβελ Κοτόφ και Μπότικ Βαν Ντε Ζάντσχουλπ, αμφότερους με 3-0 σετ.

Ενας πολύ επικίνδυνος τενίστας, που διαθέτει εξαιρετικό σερβίς, πολύ δυνατό forehand, το οποίο είναι το αγαπημένο του χτύπημα, αλλά και αξιοσημείωτη ταχύτητα για το ύψος του (1.88 μ.), με τον Ολλανδό να κινείται εντυπωσιακά μέσα στο κορτ και να ανεβαίνει πολλές φορές στο φιλέ. Διαθέτει «soft hands» και τα χτυπήματά του στο φιλε έχουν… χειρουργική ακρίβεια. Μπορεί στο ευρύ κοινό να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, αλλά πρόκειται για έναν πάρα πολύ ποιοτικό τενίστα, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια κυριάρχησε στα τουρνουά επιπέδου Challengers.

Το 2021 κατέκτησε οκτώ τίτλους σε Challengers, έχοντας μάλιστα ρεκόρ 8-0 στους τελικούς που αγωνίστηκε, ενώ κάποια στιγμή έφτασε τις 25 σερί νίκες. Ενας πραγματικός μαχητής, που παλεύει ακόμα και όταν όλα έχουν κριθεί. Αλλώστε, όπως είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια, είδωλό του είναι ο Αντι Μάρεϊ και λατρεύει τον Βρετανό τενίστα γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γιατί δίνει το 200% σε κάθε ματς, game και πόντο.

«Εχει δουλέψει πάρα πολύ. Είναι απίστευτο αυτό που έχει καταφέρει σε μια περίοδο στην οποία υπάρχουν οι Ράφα, Ρότζερ και Νόβακ. Είναι εκπληκτικός. Μου αρέσει πάρα πολύ η συμπεριφορά του μέσα στο κορτ. Παλεύει 200% σε κάθε πόντο. Ο τρόπος που δουλεύει είναι απίστευτος», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων για τον Αντι Μάρει ο Τάλον Γκρικσμπουρ.

Ενας τενίστας που έχει ενσωματώσει στο παιχνίδι του πολλά κομμάτια από το playstyle του Βρετανού και τα ξημερώματα θα προσπαθήσει να βάλει φρένο στην πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Ολλανδός μπορεί να βρίσκεται χαμηλότερα από τον Κουεντίν Χάλις, τον οποίο νίκησε ο Ελληνας τενίστας στον πρώτο γύρο, αλλά είναι καλύτερος τενίστας από τον Γάλλο. Ο Τάλον είναι ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο εμπόδιο στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά για τον τελικό και κατ’ επέκταση στον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του. Εάν ο συμπατριώτης μας δεν μπει με το μαχαίρι στα δόντια από τον πρώτο πόντο θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα απέναντι στον Ολλανδό.

Όπως είχε η Σάκκαρη απέναντι στην Ντιάνα Σνάιντερ στον δεύτερο γύρο του φετινού Αυστραλιανού Οπεν, όταν η Ρωσίδα εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα και τα λάθη της Μαρίας και πήρε το πρώτο σετ με 6-3, βάζοντας στα σχοινιά την Ελληνίδα τενίστρια.  Οι δύο τενίστριες μάλιστα στο δεύτερο σετ πήγαιναν game-game μέχρι το 5-5, όταν η Σάκκαρη κατάφερε να… τιθασεύσει τις κακές σκέψεις, να αδειάσει το μυαλό της, να ηρεμήσει πνευματικά και να βγάλει στο κορτ την ποιότητα και την εμπειρία της.

Η ηρεμία και το σωστό mindset ήταν το κλειδί για την ανατροπή από την Μαρία, η οποία κατάβαλε από πρώτο χέρι ότι εάν δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένη και από τον πρώτο πόντο σε fight mood, είναι πολύ εύκολο να βρεθεί γρήγορα στα σχοινιά και αντιμέτωπη με τον αποκλεισμό ακόμα και απέναντι σε τενίστριες που είναι χαμηλότερου επιπέδου.Η Μαρία και ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι της με την Σνάιντερ είναι το καλύτερο… μάθημα για τον Τσιτσιπά ενόψει του αποψινού παιχνιδιού με τον Τάλον Γκρικσμπουρ. Ο Ολλανδός μπορεί να μην είναι κάποιο μεγαθήριο του παγκοσμίου τένις, αλλά έχει όλα όσα χρειάζονται για να καταφέρει να κάνει την μεγάλη έκπληξη απέναντι στον Στέφανο.

Ο συμπατριώτης μας στοχεύει ψηλά στη φετινή διοργάνωση. Εχει πλέον την εμπειρία και φυσικά την ποιότητα για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στην Μελβούρνη. Μάλιστα, εάν τα καταφέρει, μαζί με τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, θα πανηγυρίσει και την άνοδο για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από την ετοιμότητά του. Αγωνιστικά και πνευματικά. Είναι έτοιμος; Θα φανεί τα ξημερώματα στην αναμέτρηση με τον Τάλον. Τον πρώτο πραγματικά επικίνδυνο αντίπαλο που θα βρει απέναντί του στη φετινή διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ