Ο φύλακας – άγγελος του Αλκαράθ στο «10»: «Θα γίνει θρύλος του παγκοσμίου τένις» (pics+vids)

Ο φύλακας – άγγελος του Αλκαράθ στο «10»: «Θα γίνει θρύλος του παγκοσμίου τένις» (pics+vids)

Ο γιατρός του Κάρλος Αλκαράθ, Dr. Χουάνχο Λόπεζ, μιλάει αποκλειστικά στο «10» για τον Ισπανό, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, που παίζει… διαστημικό τένις και σκορπάει τρόμο στους αντιπάλους του.

«Ήμουν στα καλύτερά μου στην preseason, αλλά δυστυχώς τραυματίστηκα, σε μια τυχαία αφύσικη κίνηση, στο δεξί μου πόδι κατά τη διάρκεια της προπόνησης και δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ στο Αυστραλιανό Οπεν». Με αυτό το μήνυμα στο Twitter στις 6 Ιανουαρίου ο Κάρλος Αλκαράθ προανήγγειλε την απουσία του από το πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Ένα μήνα και 12 ημέρες από εκείνο το μήνυμα (16/2), έχοντας χάσει το Νο.1 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (σ.σ κατέκτησε το Αυστραλιανό Οπεν), ο Κάρλος Αλκαράθ επιστρέφει στη δράση, αντιμετωπίζοντας τον Σέρβο Λάζλο Ντζέρε (Νο. 65 στην ATP) για τους «16» του χωμάτινου τουρνουά του Μπουένος Άιρες. Το αποτέλεσμα; Νίκη του Ισπανού με 6-2, 4-6, 6-2.

Διαβάστε επίσης: Κασάμι, ο «τελειωμένος» με 200 ματς, 52 γκολ, 25 ασίστ την τελευταία 5ετία

Ένα μήνα και 3 ημέρες από την επιστροφή του στα κορτ, ο Ισπανός ανεβαίνει και πάλι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας κατακτήσει δύο τρόπαια (σ.σ ένα ATP 250 στο Μπουένος Άιρες και ένα 1000άρι στο Indian Wells), με συνολικό ρεκόρ 14-1.

Μια ήττα. Στον τελικό του τουρνουά του Ρίο Ντε Τζανέιρο από τον Κάμερον Νόρι. Ενα παιχνίδι στο οποίο ο Ισπανός έπαιξε για 1.5 σετ τραυματίας. Πριν τραυματιστεί είχε πάρει το πρώτο σετ και είχε κάνει μπρέικ στο δεύτερο. Ηταν έτοιμος για τον τίτλο, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη.

15 παιχνίδια σε διάστημα 32 ημερών. Σε κάθε ματς ήταν και καλύτερος, με αποκορύφωμα τον τελικό του Indian Wells, όπου έκανε φύλλο και φτερό τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (6-3, 6-2). Δεν ήξερε από πού του ήρθε του Ρώσου, με τον Ισπανό να κυριαρχεί απόλυτα στο κορτ και να μετατρέπει σε παράσταση για ένα ρόλο τον τελικό στον παράδεισο του τένις.

Ο Ισπανός, ο οποίος μπορεί να είναι μόλις 19 ετών, αλλά έχει ήδη γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου τένις. Δύο τρόπαια σε ATP 250 (Ουμάγκ και Μπουένος Άιρες), δύο σε ATP 500 (Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βαρκελώνη), δύο σε ATP 1000 (Indian Wells, Μαϊάμι), ένα Grand Slam (US Open) και 22 εβδομάδες στην κορυφή του παγκοσμίου τένις. Περισσότερες από όσες έχει μείνει στο Νο.1 της ATP ο τελευταίος χρονικά αντίπαλός του, Ντανίλ Μεντβέντεφ (16), από όσες είχε μείνει ο προπονητής του και μέντοράς του, Χουάν Κάρλος Φερέρο (8), αλλά και από όσες είχαν οι σπουδαίοι Ματς Βιλάντερ (20), Αντι Ρόντικ (13), Μπόρις Μπέκερ (12), Μαράτ Σάφιν (9), Μαρσέλο Ρίος (6) και Κάρλος Μόγια (2).

«Σημαίνει πολλά για μένα ότι επιστρέφω στο Νο.1. Είναι τρελό. Δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε ο Κάρλος, μετά τη νίκη στον τελικό του Indian Wells και την επιστροφή στην κορυφή. Ο Ισπανός, ο οποίος έγινε ο νεότερος τενίστας στην open era που κατακτά τα Indian Wells και Miami Masters (σ.σ το πήρε πέρσι και μπαίνει φέτος ως φαβορί για να το πάρει ξανά). Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν ο νεότερος που ανέβηκε στο Νο.1 της ATP, αλλά και ο νεότερος μετά το 1990 που κατέκτησε το US Open (σ.σ το πήρε πέρσι).

Ο Ισπανός είναι επίσης ο μοναδικός που έχει κερδίσει τους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, back to back, σε χωμάτινο τουρνουά. Ο νεότερος που κέρδισε τον Ισπανό και τον Σέρβο στο ίδιο τουρνουά, ανεξαρτήτου επιφάνειας, από τους 11 που τα έχουν καταφέρει. Ο νεότερος που κατέκτησε Grand Slam μετά τον Ράφαελ Ναδάλ (2005), ο νεότερος που πήρε ATP 500 (Ρίο 2022), αλλά και ο νεότερος που τελειώνει τη σεζόν ως Νο.1 (year end).

Αυτά είναι μερικά από τα επιτεύγματα του σπουδαίου Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος μάλιστα κατέκτησε το Indian Wells χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ, παρότι αντιμετώπισε τενίστες κορυφαίου επιπέδου. Συγκεκριμένα, στον δρόμο για τον τίτλο απέκλεισε τους Κοκκινάκη (6-3, 6-3), Γκρικσπουρ (7-6 [4], 6-3), Ντρέιπερ (6-2, 2-0 ret.), Αλιασίμ (6-4, 6-4), Σίνερ (7-6 [4], 6-3) και Μεντβέντεφ (6-3, 6-2). Μια απίστευτη πορεία, με τον Ισπανό τενίστα να διαλύει τον ανταγωνισμό και να πανηγυρίζει τον δεύτερο τίτλο του σε επίπεδο Masters.

«Παίζει εντυπωσιακό τένις. Είναι εκπληκτικός τενίστας, αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος. Χαμογελάει συνέχεια. Ο κόσμος τον λατρεύει. Οι θεατές λατρεύουν την ενέργεια που βγάζει ο Κάρλος. Είναι ένας από τους αγαπημένους μου τενίστες. Μου αρέσει να βλέπω τα παιχνίδια του. Οπου και εάν παίζει, προσπαθώ να βλέπω τους αγώνες του», είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο Θανάσης Κοκκινάκης για τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ένα διαμάντι, εντός και εκτός κορτ, όπως αναφέρει ο γιατρός του Ισπανού, Dr. Χουάνχο Λόπεζ, μιλώντας αποκλειστικά στο «10». Ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει πολύ τον Κάρλος όλα αυτά τα χρόνια. Τον βοήθησε πολύ και στο πρόβλημα που αντιμετώπισε στην αρχή της σεζόν στο πόδι και του στέρησε τη συμμετοχή στο Αυστραλιανό Οπεν. Ηταν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα και με την καθοδήγησή του ο Κάρλος επέστρεψε καλύτερος από πριν.

«Είναι πολύ καλό παιδί. Ένα διαμάντι. Είναι πολύ ευγενικός και καλός με την ομάδα του, αλλά και με όλους τους ανθρώπους», αναφέρει χαρακτηριστικά στο «10» ο Dr. Χουάνχο Λόπεζ, ο οποίος όχι μόνο προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Κάρλος Αλκαράθ όταν ο 19χρονος είναι στην Ισπανία, αλλά συχνά πυκνά ταξιδεύει μαζί με τον νεαρό τενίστα.

Φέτος, ήταν μαζί του στο Μπουένος Άιρες, στο πρώτο τουρνουά που έδωσε ο Ισπανός μετά τον τραυματισμό του στο πόδι στην αρχή της σεζόν, αλλά και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Είναι ο φύλακας-άγγελος του Κάρλος και ο νεαρός τον λατρεύει. Τον έχει σαν δεύτερο πατέρα του. Είναι μια οικογένεια και αυτό αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media. Ο Dr. Χουάνχο Λόπεζ, ο Αλμπέρτο Μολίνα Λόπεζ και φυσικά ο προπονητής του, Χουάν Κάρλος Φερέρο.

Η ομάδα στην οποία οφείλει πολλά ο Αλκαράθ. Η ομάδα που τον έχει εκτοξεύσει. Η ομάδα που κάνει τα πάντα για να γίνει θρύλος του παγκοσμίου τένις ο Κάρλος. Αυτός είναι ο στόχος τους. Γι’ αυτό θα παλέψουν. «Είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορεί να γίνει θρύλος του παγκοσμίου τένις, όπως είναι ο Ναδάλ. Θα δουλέψουμε για τον βοηθήσουμε να το καταφέρει», ανέφερε ο Dr. Χουάνχο Λόπεζ.

Ένα υπέροχο ταξίδι, τόσο για τον Κάρλος Αλκαράθ όσο και για τους λάτρεις του τένις, που βλέπουν στα μάτια του Ισπανού το μέλλον του αθλήματος. Τους νέους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ. Αυτόν που θα «κουβαλήσει» το τένις και θα το… εκτοξεύσει τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο στην Ισπανία, μετά την απόσυρση του Ράφα.

Εχει ήδη πετύχει πολλά. Είναι δεδομένο ότι θα πετύχει ακόμα περισσότερα. Το ταβάνι του είναι ο… ουρανός και αναμφίβολα έχουμε να δούμε ακόμα πολλά από τον Ισπανό τενίστα, αρχής γενομένης από το Miami Masters, που ξεκινάει σε λίγες ώρες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ