Τσιτσιπάς: «Στο χώμα μπορείς να παίξεις με τακτική»

Τσιτσιπάς: «Στο χώμα μπορείς να παίξεις με τακτική»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται να μπει στις χωμάτινες επιφάνειες, εκεί που έχει καταγράψει και τις πιο σημαντικές του επιτυχίες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αρχίζει να νιώθει όμορφα και να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Αυτό συμβαίνει, γιατί ξεκινά η σεζόν στο χώμα στο τέννις, την επιφάνεια στην οποία ο Έλληνας τενίστας έχει σημειώσει τις πιο σπουδαίες νίκες του.

Το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, κατεβαίνει στο τουρνουά ATP 1000 του Μόντε Κάρλο στο Μονακό ως νούμερο 2 (λόγω της απουσίας Αλκαράθ), με μοναδικό στόχο την υπεράσπιση του τίτλου που είχε κατακτήσει εκεί την περσινή σεζόν, για να μην χάσει βαθμούς και θέσεις στην κατάταξη.

Διαβάστε επίσης: Θυμήθηκε τώρα την Ολιστική Μελέτη ο Μπαλτάκος! Τα ρίχνει στον Μπένετ για το σκάνδαλο των Πολωνών

Ο πρώτος του αντίπαλος στο δρόμο προς τον τίτλο είναι το νούμερο 48 στον κόσμο, Μπέντζαμιν Μπόνζι (11/04, 17:40, Cosmote Sport 6 HD) και αναμένεται να τον ξεπεράσει σχετικά εύκολα.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Τσιτσιπάς στη γαλλική L’ Equipe, εξέφρασε την αγάπη του στις χωμάτινες επιφάνειες και δήλωσε πως εξυπηρετούν πολύ καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού κάθε αθλητή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: 

«Αυτή η επιφάνεια σού δίνει τη δυνατότητα να είσαι πιο δημιουργικός και να προσεγγίζεις το παιχνίδι με περισσότερη στρατηγική σε σχέση με τα hardcourts. Τα γρήγορα γήπεδα απαιτούν από τον παίκτη να είναι μια μηχανή, να μην σκέφτεται και πιστεύω πως το τένις δεν είναι μόνο αυτό.

Όταν ένα γήπεδο είναι γρήγορο είναι σχεδόν απίθανο να χτίσεις κάτι σε μερικά χτυπήματα, να έχεις ένα πλάνο με τα χτυπήματά σου. Στο χώμα μπορείς να ανοίξεις γωνίες, να σκεφτείς τι θα κάνεις στο επόμενο χτύπημα. Με λίγα λόγια, μπορείς να παίξεις με τακτική.

Η επιφάνεια αυτή είναι σαν τον καμβά ενός καλλιτέχνη, όπου μπορείς να ζωγραφίσεις και να αναδείξεις όλη την ομορφιά αυτού του αθλήματος. Βγάζει το πιο όμορφο και αγνό τένις που μπορεί να υπάρξει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ