Ο Τζόκοβιτς «πρώτα σου παίρνει τα πόδια, μετά την ψυχή»

Ο Τζόκοβιτς «πρώτα σου παίρνει τα πόδια, μετά την ψυχή»

Με την νίκη του απέναντι στον Ρούμπλεφ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ξανά στον ημιτελικό του Wimblendon. Η σωματική κούραση που φόρτωσε στον αντίπαλο του αποτέλεσε ξανά «κλειδί», θυμίζοντας την θρυλική φράση που είχε είπε ο Άντι Ρόντικ πριν δύο χρόνια, ότι «πρώτα παίρνει τα πόδια σου και μετά την ψυχή σου».

Δεν είναι καθόλου περίεργο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ξανά στον ημιτελικό του Wimblendon μετά την νίκη του στον χθεσινό προημιτελικό απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-1 σετ .

Ο 36χρονος Σέρβος ναι μεν χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να πάρει την πρόκριση, όμως εκτός του πρώτου (χαμένου) σετ, ο Τζόκοβιτς κατέκτησε με ευκολία τα υπόλοιπα τρία, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Για να το κάνει αυτό, έφτασε τον Ρούμπλεφ στα όρια του. Ξανά, με την ίδια τακτική. Ακόμα και το σετ που κατάφερε να πάρει ο Ρώσος, του κόστισε τόσο πολύ σε σωματική κούραση. Γιατί αυτό κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Σου παίρνει τα πόδια και μετά σου παίρνει και την ψυχή» είχε γράψει ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του αθλήματος, ο Άντι Ρόντικ. Η ανάρτηση του Αμερικανού είχε γίνει στο US Open του 2021, μετά την αναμέτρηση του Σέρβου με τον Αμερικανό, Τζένσον Μπρούκσμπι. Η εικόνα ήταν και εκεί η ίδια. Ο Τζόκοβιτς είχε χάσει το πρώτο σετ, όμως ξανά έφτασε τον αντίπαλο του στα όρια, με κράμπες, κούραση και πάρα πολύ ιδρώτα.

Περίπου το ίδιο έγινε και χθες. Μπορεί χωρίς κράμπες γιατι και ο Ρούμπλεφ αποτελεί έναν από τους πιο αθλητικούς παίκτες του κόσμου, όμως ο Ρώσος χρειάστηκε να καταβάλει τεράστια προσπάθεία για να πάρει το εναρκτήριο σετ. Η εικόνα του στην έναρξη του δεύτερου κομματιού της αναμέτρησης τα λέει όλα.

Το ίδιο φαίνεται και στις δηλώσεις του Ρούμπλεφ. «Φαίνεται ότι παίζει κάθε μέρα και καλύτερα». Είναι τρομακτικό αν το σκεφτεί κανείς πως στα 36 του συνεχίζει ακόμα να βελτιώνεται και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Εχθές έσπασε ένα και ισοφάρισε ένα. Ισοφάρισε το θρυλικό ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με τους 46 ημιτελικούς σε Grand Slam τουρνουά και μάλλον αποτελεί θέμα μηνών να το σπάσει και αυτό.

Ενώ έγινε ο τρίτος τενίστας (σε άντρες και γυναίκες) που φτάνει τις 400 (!) εμφανίσεις σε Major τουρνουά. Οι άλλοι δύο (μια γυαναίκα και ένας άντρας) δεν θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις. Ρότζερ Φέντερερ με 429 και Σερένα Γουίλιαμς με 423.

Η απόδειξη των παραπάνω διακρίνεται και στον πίνακα του σκορ. Στα τρία νικηφόρα του σετ ο Τζόκοβιτς άφησε μόλις οκτώ games στον Ρούμπλεφ μέσα σε δύο ώρες. Συνολικά 2,5 ώρες ανελέητου τρέξιμου. Λες και παίζει βιντεοπαιχνίδι.

Μπορείς να τον παροιμοιάσεις με έναν αετό που πιάνει το θύμα του και το πετάει από ψηλά ώστε να το σκοτώσει. Μεταφορικά πάντα αλλά σχεδόν το ίδιο κάνει και ο Τζόκοβιτς. Τρέχει πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά τους αντιπάλους του, παίρνοντας τους τα πόδια, προτού χτυπήσει μια και καλή για να πάρει την νίκη.

Στον ημιτελικό θα έχει έναν ακόμη εκπρόσωπο της νέας γενιάς και έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο. Τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ, με τον οποίον θα δώσει μάχη για μια θέση στον τεράστιο τελικό του Wimblendon 2023.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ