Πήρε ρεβάνς για τον περσινό τελικό η Ζαμπέρ και έκλεισε το ντέρμπι με την Σαμπαλένκα

Πήρε ρεβάνς για τον περσινό τελικό η Ζαμπέρ και έκλεισε το ντέρμπι με την Σαμπαλένκα

Η Ονς Ζαμπέρ κατάφερε να κάνει μια τεράστια ανατροπή και να επικρατήσει της Έλενα Ριμπάκινα με 2-1 σετ, παίρνοντας την εκδίκηση της για τον περσινό τελικό στο Wimbledon και μαζί την πρόκριση για τον ημιτελικό. Εκεί περιμένει ήδη η Αρίνα Σαμπαλένκα

Η Ονς Ζαμπέρ πραγματοποίησε μια απίθανη εμφάνιση, παίρνοντας μια τεράστια νίκη απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια στο Wimbledon, Έλενα Ριμπάκινα με 2-1 σετ (7-6/6-4/6-1) έπειτα από δύο ώρες και μια ανατροπή.

Η Τυνήσια κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης από την στιγμή που πήρε πίσω το πρώτο break της Ριμπάκινα. Μάλιστα σέρβιρε για το σετ στο 6-5 όμως δεν τα κατάφερε και κάπως έτσι οι δύο τενίστριες έφτασαν στο tie break του πρώτου σετ. Η Ριμπάκινα αποδείχθηκε πιο συγκεντρωμένη, κατακτώντας το με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (7-5).

Διαβάστε επίσης: Ο Τζόκοβιτς «πρώτα σου παίρνει τα πόδια, μετά την ψυχή»

Η Καζάκα έχασε και τις πρώτες τρεις διαδοχικές ευκαιρίες του δεύτερου σετ, εξέλιξη που δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η Ζαμπέρ. Ξεκίνησε να πιέζει όλο και περισσότερο το σερβίς της Ριμπάκινα και στο τέλος ανταμείφθηκε με το break στο πιο κατάλληλο σημείο της αναμέτρησης. Στο 5-4 υπέρ της, γεγονός που μαζί με το break πήρε και το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 μετά από 38 λεπτά στο δεύτερο κομμάτι του προημιτελικού.

Ανάλογα εξαιρετική εικόνα για την νούμερο 6 στον κόσμο τενίστρια και στο τρίτο σετ. Πολύ γρήγορα έφτασε στο 3-0, έχοντας πλέον πάρει για τα καλά το μομέντουμ της αναμέτρησης.

Οι χαμένες ευκαιρίες της Ριμπάκινα της κόστισαν και στο τρίτο σετ. Η 24χρονη έχασε δύο break point σε σημείο που θα μείωνε σε 3-2 με αποτέλεσμα η Ζαμπέρ να βρει κι άλλο break το οποίο σε συνδυασμό με την υπεράσπιση του δικού της σερβίς, της έδωσε το τρίτο σετ με 6-1 και μαζί την τεράστια νίκη πρόκριση για τον ημιτελικό του Wimbledon.

Εκεί θα την περιμένει το νούμερο 2 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα η οποία λίγο νωρίτερα επικράτησε πολύ πιο εύκολα της Μάντισον Κις με 2-0 σετ (6-2/6-4) σε 1,5 ώρα και πανηγύρισε επίσης την πρόκριση της στον ημιτελικό του λονδρέζικου Grand Slam.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ