«Εκθρόνισε» τον Αλκαράθ και πάει τελικό ο Μεντβέντεφ (3-1)

«Εκθρόνισε» τον Αλκαράθ και πάει τελικό ο Μεντβέντεφ (3-1)

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του, νικώντας τον Κάρλος Αλκαράθ στον ημιτελικό του US Open και κλείνοντας ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Κάρλος Αλκαράθ τέλος από την Αμερική! Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ «πέταξε» έξω από τον τελικό του US Open τον Ισπανό με 3-1 (7-6/6-1/3-6/6-3) και έκλεισε ραντεβού στον μεγάλο τελικό της Κυριακής με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στη ρεβάνς του τελικού του 2021.

Ο Ρώσος μπήκε αποφασισμένος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ήξερε πως δεν είχε άλλα περιθώρια μετά από δύο βαριές ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το πολύ οριακό πρώτο σετ κατέκτησε ο Μεντβέντεφ στο tie break. Οι δύο παίκτες έφτασαν εκεί με άψογες υπερασπίσεις στα σερβίς τους, όμως ο 27χρονος Ρώσος έκανε ότι ήθελε στην επτάποντη διαδικασία. Πήρε το πρώτο σετ με 7-6(3) και μαζί την ψυχολογία για τη συνέχεια.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο σετ. Ο νούμερο 3 του κόσμου ήταν επιβλητικός και εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ έκανε δύο μπρέικ στην αρχή και στο τέλος του δεύτερου σετ. Το κατέκτησε με 6-1 σε 38 λεπτά και μαζί ένα ισχυρό προβάδισμα.

Ο Αλκαράθ κατάφερε να επιστρέψει προσωρινά στην αναμέτρηση, κατακτώντας το τρίτο σετ με 6-3 έπειτα από 47 λεπτά. Κάτι το οποίο δεν επηρέασε τον Μεντβέντεφ, ο οποίος με ένα μπρέικ στα μέσα του τέταρτου σετ, έκανε το 6-3 και μαζί το 3-1 για την νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Εκεί θα βρει απέναντι του τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος απέκλεισε τον Μπεν Σέλτον νωρίτερα μέσα στο βράδυ.

Οι δυο τους θα ξανά βρεθούν στον τελικό του αμερικανικού Όπεν μετά το 2021, όταν και ο Μεντβέντεφ είχε σταματήσει το μυθικό ρεκόρ του Σέρβου στα Grand Slam.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ