Σαμπαλένκα και Γκοφ για το στέμμα της Νέας Υόρκης

Σαμπαλένκα και Γκοφ για το στέμμα της Νέας Υόρκης

Κόκο Γκοφ και Αρίνα Σαμπαλένκα ρίχνονται σήμερα στην απόλυτη μάχη του τελικού του US Open στις γυναίκες.

Η διαδρομή δύο εβδομάδων στο ταμπλό των γυναικών στο US Open έφτασε στο τέλος της, με Αρίνα Σαμπαλένκα και Κόκο Γκοφ να κοντράρονται απόψε (όχι νωρίτερα από 23:00) για τον πολυπόθητο τίτλο του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Οι δύο πιο φορμαρισμένες παίκτριες αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο τένις, ετοιμάζονται να προσφέρουν ένα άκρως θεαματικό τελικό στο court της Νέας Υόρκης, όμως μια είναι αυτή που θα πάρει μαζί της το τρόπαιο του US Open.

Από τη μια πλευρά βρίσκεται η Κόκο Γκοφ η οποία παίζει… εντός έδρας, μπροστά στο κοινό της και με το ίσως κορυφαίο σερί των τελευταίων μηνών στο WTA.

Η Αμερικανίδα είναι μόλις 19 της, ξανά σε τελικό Grand Slam και πρώτη φορά στην χώρα της. Είχε φτάσει μέχρι τον τελικό στο Roland Garros το 2022, όμως είχε χάσει από την Ίγκα Σφιόντεκ.

Τρέχει ένα απίστευτο σερί 19 παιχνιδιών στα οποία μετράει 18 νίκες και 1 ήττα, ενώ μέσα σε αυτά έχει έναν τίτλο Masters στο Σινσινάτι και έναν τίτλο στην Ουάσινγκτον.

Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε κατά σειρά τις Λάουρα Σιέγκεμουντ, Μίρα Αντρέεβα, Ελίς Μέρτενς, Καρολίν Βοζνιάκι, Γέλενα Οσταπένκο και Καρολίνα Μούχοβα.

Απέναντι της θα βρεθεί η Αρίνα Σαμπαλένκα, ή αλλιώς το νέο νούμερο 1 από την ερχόμενη Δεύτερα. Άσχετα με το τι θα γίνει στον σημερινό τελικό, η Λευκορωσίδα θα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου από την νέα εβδομάδα, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Ταυτόχρονα η 25χρονη θα παλέψει για τον δεύτερο τίτλο της στα φετινά Grand Slams μετά από τον θρίαμβο της στην Αυστραλία στην αρχή της σεζόν.

Έχει καταφέρει να αποκλείσει μέχρι στιγμής τις Ζανέβσκα, Μπουράζ, Μπούρελ, Ντάρια Κασάτκινα, Ζενγκ και την Μάντισον Κις.

Οι δύο τενίστριες έχουν αντιμετωπίσει η μια την άλλη συνολικά πέντε φορές, με την Κόκο Γκοφ να προηγείται με 3-2 στις νίκες. Η τελευταία τους φορά όμως, ήταν τον περασμένο Μάρτιο, ξανά στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στους προημιτελικούς του Ίντιαν Γουέλς.

Πρώτο σερβίς όχι πριν τις 23:00 και τηλεοπτικά από το Eurosport 1!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ