Για αυτό είναι ο «GOAT» – Το αδιανόητο 80% του Τζόκοβιτς (vids)

Για αυτό είναι ο «GOAT» – Το αδιανόητο 80% του Τζόκοβιτς (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί - Το ανεπανάληπτο ποσοστό που έχει ο Σέρβος σε όλες τις επιφάνειες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αν και έχει «πατήσει» στα 36 του χρόνια, αγωνίζεται σαν να περνάει τη δεύτερη νιότη του, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα κορτ και ο μόνος που μπορεί πλέον να τον… αμφισβητήσει είναι ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ του αθλήματος αποτελεί με διαφορά τον κορυφαίο εν ενεργεία τενίστα και κάνει πλάκα στη νεότερη γενιά. Είναι ο αθλητής που έχει πετύχει μερικά από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα, δεδομένα μπαίνει στη συζήτηση για τον «GOAT» του τένις, ενώ δείχνει μέσα στα κορτ ότι ακόμη έχει πολλά να δώσει και να κατακτήσει.

Πριν από λίγες μέρες ο «Νόλε» πανηγύρισε την κατάκτηση ακόμη ενός τίτλου, αυτόν στο Παρίσι κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, έκανε το απόλυτο στο τουρνουά (το οποίο είναι κλειστό γήπεδο) και έγραψε για ακόμη μια φορά ιστορία.

Τι κι αν βαδίζει στο 37ο έτος της ηλικίας του και μετράει αντίστροφα για την απόσυρση, ο Τζόκοβιτς μοιάζει και είναι αειθαλής, έχει κατακτήσει τα πάντα και έχει ακόμη τη δίψα, αλλά και τις αντοχές να διεκδικεί τρόπαια. Η νίκη του στο Paris Masters ήταν το… επιστέγασμα μιας ακόμη σπουδαίας χρονιάς, που θα κλείσει με το ATP Finals, αλλά αυτό που θα μείνει για πάντα είναι το αδιανόητο ποσοστό του 80% που έχει και στο κλειστό.

Το ασύλληπτο 80%

Με την κατάκτηση του τουρνουά στο Παρίσι δεν κατέκτησε απλά το 40ο τίτλο του σε ATP 100 και 97ο συνολικά, αλλά μένει στο… πάνθεον του τένις ως ο Mr. 80% σε όλες τις επιφάνειες. Ο θρυλικός αυτός αθλητής ξεπέρασε και στο κλειστό το συγκεκριμένο ποσοστό και πλέον οι αριθμοί και η στατιστική του δίνει με συνοπτικές διαδικασίες τον άτυπο τίτλο του «GOAT».

Ο Σέρβος με το επίτευγμα αυτό έγινε ο μοναδικός στο τουρ που έχει ποσοστό πάνω από 80% τόσο στο κλειστό, όσο και στο ανοιχτό, αλλά και σε όλες τις επιφάνειες που υπάρχουν (σκληρή επιφάνεια, γρασίδι, χώμα).

Ο «Νόλε» έχει ποσοστό νικών πάνω από 80% παντού και εκτός από τους τίτλους που έχει κατακτήσει τους περισσότερους και τα περισσότερα γκραν σλαμ, πλέον είναι στην κορυφή παντού. Και το ακόμη καλύτερο για τον Τζόκοβιτς είναι ότι από τους περισσότερους αθλητές της νέας γενιάς είναι και πιο γρήγορος και πιο δυνατός και σίγουρα πιο καλός τεχνικά, για αυτό και κάνει… πλάκα, με τον Σέρβο να έχει μάθει να μην τα παρατάει ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ