Ρολάν Γκαρός: Ηττα σοκ για τον Τζόκοβιτς, στα ημιτελικά ο Τσετσινάτο (vid)

Ρολάν Γκαρός: Ηττα σοκ για τον Τζόκοβιτς, στα ημιτελικά ο Τσετσινάτο (vid)

Ο Ιταλός πέταξε εκτός συνέχειας τον Σέρβο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά ενός Γκραντ Σλαμ.

Από το ζενίθ στο ναδίρ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τις μεγάλες νίκες απέναντι σε Μπαουτίστα Αγκούτ και Φερνάντο Βερντάσκο, επέστρεψε στις χαμηλές πτήσεις και γνώρισε την ήττα στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός από τον Μάρκο Τσετσινάτο με 3-1 σετ. Ο Ιταλός τενίστας, ο οποίος αναμφίβολα αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη του φετινού Γκραντ Σλαμ, πέταξε εκτός συνέχειας τον Σέρβο και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιεμ.

To No. 72 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε εντυπωσιακά και κερδίζοντας τα 8 από τα πρώτα 11 γκέιμς προηγήθηκε με 6-3, 2-0. Ο Τζόκοβιτς αντέδρασε, πήρε τα επόμενα τρία γκέιμς και έκανε το 3-2. Ο Ιταλός, όμως, κράτησε τη ψυχραιμία του, έδειξε χαρακτήρα και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Νόλε προηγήθηκε με 4-3, αλλά ο Ιταλός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να… πεθάνει και με 7-4 έκανε το 2-0 στα σετ.

Το τρίτο σετ ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο Νόβακ «ξύπνησε» από τον λήθαργο, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και με 6-1 γκέιμς μείωσε σε 2-1. Η αντεπίθεση του πρώην Νο. 1, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια, με τον Τσετσινάτο να παίρνει το τέταρτο σετ στο τάι μπρέικ και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Με αυτή τη νίκη ο Τσετσινάτο έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ιταλός που θα παίξει σε ημιτελικά Ρολάν Γκαρός, 40 χρόνια μετά (1978) τον Κοράντο Μπαρατζούτι, ενώ παράλληλα έγινε ο παίκτης με τη χαμηλότερη θέση που θα βρεθεί σε ημιτελικό στη γαλλική πρωτεύουσα από το 1999 και τον Αντρέι Μεντβέντεφ (Νο. 100).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ