Τσιτσιπάς: «Ήταν ένα από τα χειρότερα ματς μας»

Τσιτσιπάς: «Ήταν ένα από τα χειρότερα ματς μας»

Μετά την ήττα στο διπλό (με τον αδερφό του Πέτρο) του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μίλησε για τον αγώνα, αλλά και για την... ιδιαιτερότητα του court στο οποίο αγωνίστηκαν, μεταξύ άλλων.

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς πάλεψαν στο διπλό του Australian Open κόντρα στους Ντάνιελ Αλτμάιερ/Μιγκέλ Άνχελ Ρέγιες Βαρέλα.

Οι δύο Έλληνες τενίστες ήταν ανταγωνιστικοί από την αρχή του αγώνα, αλλά ηττήθηκαν με 7-5, 7-5 με τα αδέρφια Τσιτσιπά στο πρώτο σετ να έχουν επτά ευκαιρίες να πάρουν το σετ αλλά χαράμισαν και τα επτά μπρέικ πόιντς.

Διαβάστε επίσης: Νίκες που σε ατσαλώνουν

Μετά την αναμέτρηση, ο Στέφανος μίλησε για τον αγώνα, αλλά και για την… ιδιαιτερότητα του court στο οποίο αγωνίστηκαν, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν ένα από τα χειρότερα ματς μας. Μπορώ να αναλύω τα ματς, ξέρω τι πήγε λάθος και τι έλειπε. Οι επιστροφές μας ήταν φτωχές και δεν παίζαμε με τους καλύτερους servers στο tour. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Είχαμε ευκαιρίες για μπρέικ, σε μία από αυτές έχασα ένα backhand για πολύ λίγο.

Θα ήταν η μεγαλύτερη στιγμή, διότι θα μας έδινε το σετ. Ελπίζουμε να παίξουμε περισσότερο μαζί, το χρειαζόμαστε. Είμαστε on και off. Κάποιες περιόδους παίζουμε, κάποιες όχι. Ο Πέτρος παίζει σε Challengers και ATP 250, εγώ παίζω μονό σε όλη μου τη ζωή. Χρειαζόμαστε περισσότερα ματς μαζί, διότι σήμερα δεν συντονιστήκαμε, δεν συγχρονιστήκαμε όπως συνήθως κάνουμε».

Για την… ιδιαιτερότητα του court στο οποίο αγωνίστηκαν: «Δεν θα έριχνα την ευθύνη πουθενά. Δεν θα κατηγορήσω το open bar concept. Και οι δύο πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Ξέρω πόσο δουλεύει ο Πέτρος. Είμαι απογοητευμένος για σήμερα, διότι ήθελα κάτι καλό με τον αδερφό μου, αλλά πρέπει να κάνουμε τα σωστά βήματα για να βρεθούμε εκεί που αξίζουμε».

Για την άποψη ότι ο κόσμος θα πρέπει να μπορεί να κινείται κανονικά στις εξέδρες: «Είναι δύσκολο όταν βλέπεις κίνηση γύρω σου. Υπάρχει μια μικρή κίτρινη μπάλα που πετάει και απαιτεί πολλές φορές πάνω από 100% συγκέντρωση. Αν σε επηρεάσει κατά 5%, έμπλεξες. Θα ήθελα να γίνουν πειραματισμοί, να δούμε πώς επηρεάζει τη συγκέντρωση.

Αναφέρατε τον DJ προηγουμένως και θυμήθηκα ότι κάπου στο υποσυνείδητο μπορούσα να αισθανθώ την κίνηση. Δεν είναι μεγάλος φαν. Γι’ αυτό και το Wimbledon είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά, υπάρχει ησυχία και μπορείς να συγκεντρωθείς. Είχα μια παρόμοια εμπειρία στο US Open, οπότε δεν είμαι φαν. Ίσως γίνω μια μέρα, αλλά για την ώρα είμαι μακριά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ