Τόμπσον – Τσιτσιπάς 1-3: «Ατσάλινος» Στέφανος: Ανατροπή και πρόκριση στον τρίτο γύρο

Τόμπσον – Τσιτσιπάς 1-3: «Ατσάλινος» Στέφανος: Ανατροπή και πρόκριση στον τρίτο γύρο

Παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε του τέταρτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια μεγάλη ανατροπή, επικράτησε 3-1 του Τζόρνταν Τόμπσον και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Australian Open.

Έπειτα από μια τεράστια μάχη που κράτησε περίπου 3,5 ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε την αντίσταση τού Τζόρνταν Τόμπσον επικρατώντας με 3-1 σετ, με ανατροπή, και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας δεν άρχισε καλά το ματς, όμως στη συνέχεια μπόρεσε να πάρει το τάι μπρέικ και να ισοφαρίσει. Έπειτα είχε ένα εξαιρετικό τρίτο σετ για το 2-1, ενώ στο τέταρτο βρέθηκε ένα βήμα από τη νίκη με διπλό μπρέικ πόιντ, όμως ο Αυστραλός αντίπαλός του επέστρεψε και πήγε τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος έδειξε τον χαρακτήρα του και έφτασε στο 3-1.

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι το έβδομο game, όταν ο Αυστραλός έκανε break και προηγήθηκε με 4-3. Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε ν’ αντιδράσει και ο Τόμπσον πήρε το σετ με 6-4, μετά από 45 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο «μονομάχοι» δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να κάνει break και μετά το 6-6, όλα κρίθηκαν στο tie break, όπου ο «Tsitsifast» αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και πιο αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 1-1, μετά από μία ώρα κι ένα λεπτό.

Εχοντας βελτιώσει αισθητά την ψυχολογία του, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο τρίτο σετ αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Τόμπσον. Και με δύο γρήγορα breaks προηγήθηκε με 4-0, για να κλείσει το σετ με 6-2, μετά από 38 λεπτά.

Στο τέταρτο και -όπως αποδείχθηκε- τελευταίο σετ, ο Τόμπσον «άντεξε» μέχρι το πέμπτο game όταν ο Τσιτσιπάς έκανε break και προηγήθηκε με 3-2. Ωστόσο, ο Αυστραλός δεν «τα παράτησε» και αφού «έσπασε» το σερβίς του Ελληνα τενίστα στο 10ο game ισοφάρισε σε 5-5 (σ.σ. ενώ έχανε με 40-15), παρατείνοντας την αγωνία θεατών και τηλεθεατών. Στην συνέχεια, ο Αυστραλός πίεσε ακόμη περισσότερο τον Τσιτσιπά προηγούμενος με 6-5, ενώ το 12ο ήταν το πλέον απολαυστικό game του αγώνα, δεδομένου ότι κρίθηκε στους 20 (!) πόντους, με νικητή τον Τσιτσιπά που ισοφάρισε 6-6. Η «τύχη» και αυτού του σετ, κρίθηκε στο tie break, όπου ο «Tsitsifast» απέφυγε τα σοβαρά λάθη και επικράτησε με 7-4, μετά από μία ώρα και 14 λεπτά.

Στον επόμενο γύρο, ο Ελληνας πρωταθλητής θ΄αντιμετωπίσει τον 19χρονο Γάλλο, Λούκα Φαν Άσε, ο οποίος επικράτησε του Ιταλού, Λορέντσο Μουσέτι με 3-2 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ