Χαμένη ευκαιρία, αλλά και μάθημα για τον Τσιτσιπά (vids)

Χαμένη ευκαιρία, αλλά και μάθημα για τον Τσιτσιπά (vids)

Ο Ελληνας τενίστας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το παιχνίδι με τον Τέιλορ Φριτζ ως μάθημα για το μέλλον.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Τέιλορ Φριτζ. Το εμπόδιο του Αμερικανού τενίστα, Νο.12 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, αποδείχθηκε αξεπέραστο για τον Ελληνα τενίστα, που όσο και εάν προσπάθησε δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του. Μια αναμέτρηση στην οποία ότι και εάν έκανε ο Ελληνας τενίστας, έβλεπε τον Αμερικανό να το κάνει καλύτερα: 50 winners από τον Τέιλορ έναντι 41 του Στέφανου. Μόλις 19 αβίαστα λάθη ο Φριτζ, 33 για τον συμπατριώτη μας.

O συμπατριώτης μας προσπάθησε να αλλάξει αρκετές φορές τον τρόπο παιχνιδιού του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά έβλεπε πάντα τον Τέιλορ να είναι ένα βήμα μπροστά. Σε θέση τακτικής, δύναμης, αλλά και σταθερότητας, με τον υψηλόσωμο Αμερικανό να κάνει ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, με τον Φριτζ να παίρνει ρεβάνς για την ήττα του 2022 και να πετάει εκτός συνέχειας τον Στέφανο. Μια ήττα που φέρνει απογοήτευση στον Ελληνα τενίστα, όπως είναι λογικό, αλλά θα τον κάνει πιο δυνατό. «Θα εκμεταλλευτώ αυτό το χρόνο για να συλλογιστώ το παιχνίδι και να δω τι μπορώ να κάνω καλύτερα την επόμενη φορά που θα τον αντιμετωπίσω. Θα επιτρέψω στον εαυτό μου να απορροφήσει αυτά τα συναισθήματα και να γίνουν μέρος του ταξιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος.

Ο Τσιτσιπάς δεν ήταν κακός στο σημερινό παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση. Είχε αρκετά καλά χτυπήματα, είχε καθαρό μυαλό σε αρκετές δύσκολες στιγμές και έπαιξε πολύ καλά. Απλά, ήταν καλύτερος ο Φριτζ. Τόσο όσο για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους «8» του Αυστραλιανού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με έπαθλο την τετράδα.

Ο Στέφανος θα πρέπει να κοιτάξει το μέλλον. Να πάρει όσα μπορεί από τα παιχνίδια που έδωσε στο Αυστραλιανό Οπεν και να προχωρήσει παρακάτω.

Η σεζόν τώρα ξεκίνησε. Εχει μπροστά του όλο το 2024. Ολες οι μεγάλες διοργανώσεις είναι μπροστά, με αποκορύφωμα φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου αναμένεται να δώσει το «παρών».

Ο συμπατριώτης μας έχει ξεπεράσει πλέον πλήρως τον τραυματισμό στη μέση, ο οποίος τον ανάγκασε να αποσυρθεί πέρσι από τα ATP Finals και του δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία του για τη νέα σεζόν. Είναι καλά σωματικά και θα προσπαθήσει να γίνει καλά και τενιστικά. Να βελτιώσει το παιχνίδι του στους τομείς που χρειάζεται και να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Εκεί που τον είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί και θα το κάνει. Σύντομα, εάν παραμείνει υγιής, θα επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και θα τον δούμε να πετυχαίνει σπουδαίες νίκες κόντρα στους κορυφαίους και να διεκδικεί τίτλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ