Τσιτσιπάς – Φριτζ 1-3: Το πάλεψε ο Στέφανος, αλλά…

Τσιτσιπάς – Φριτζ 1-3: Το πάλεψε ο Στέφανος, αλλά…

Ο Ελληνας τενίστας το πάλεψε απέναντι στον Τέιλορ Φριτζ, αλλά ο Αμερικανός τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 σετ (7-6 [3], 5-7, 6-3, 6-3) και μαζί την πρόκριση στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ήττα και αποκλεισμός από τη συνέχεια του Αυστραλιανού Οπεν για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας τενίστας το πάλεψε απέναντι στον Τέιλορ Φριτζ, Νο. 12 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Αμερικανό (7-6 [3], 5-7, 6-3, 6-3) και ολοκλήρωσε στους «16» τη πορεία του στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η μάχη των… θηρίων και δυο καπνισμένες κάνες

Ο Φριτζ από την άλλη, πέρασε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με 3-0 σετ τον Αντριάν Μαναρινό. Ο Αμερικανός ήταν εντυπωσιακός και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 50 winners, ενώ ο Στέφανος είχε 41. Τα αβίαστα λάθη ήταν 33 για τον Τσιτσιπά και 19 για τον Φριτζ.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Τέιλορ Φριτζ τα τελευταία χρόνια, με τον Αμερικανό να πιάνει σπουδαία απόδοση και να κλείνει το μεγάλο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες έστω και δύσκολα ορισμένες φορές, να κρατούν τα σερβίς τους και να οδηγούνται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τέιλορ έκανε μίνι-μπρέικ στον 4ο πόντο και προηγήθηκε με 3-1, ενώ λίγο αργότερα έκανε νέο μίνι μπρέικ για το 6-3. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Αμερικανό, που με 7-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως, στο 11ο γκέιμ να πιέζει ασφυκτικά το σερβίς του Αμερικανού και να κάνει μπρέικ για το 6-5. Στη συνέχεια ο Ελληνας τενίστας σέρβιρε και με 7-5 ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Στο τρίτο σετ ο Τέιλορ έκανε μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Στέφανος απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 2-2. Στο 6ο γκέιμ όμως ο Αμερικανός έκανε ένα ακόμα μπρέικ για το 4-2. Ο Τσιτσιπάς αυτή τη φορά δεν βρήκε τον τρόπο να απαντήσει, με τον Φριτζ να κάνει το 6-3 και το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 3-3, όταν ο Αμερικανός έκανε μπρέικ στο 7ο γκέιμ και προηγήθηκε με 4-3. Στο 9ο έκανε ένα ακόμα το 6-3, με τον Φριτζ να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ