Ολυμπιακός την κατάλληλη στιγμή

Ολυμπιακός την κατάλληλη στιγμή

Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν εκεί που οι άλλοι έχασαν και το έκαναν σε μια νύχτα που η πλάτη τους ακουμπούσε στον τοίχο

Στο πινγκ πονγκ της Κυριακής, ο Ολυμπιακός έπιασε ρακέτα τελευταίος. Κάπως έτσι η βαθμολογία εκεί στη σέντρα της αναμέτρησης με τον Άρη, τον βρήκε πιο στριμωγμένο από ποτέ στη φετινή σεζόν: στο -9 από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, στο -7 από την ΑΕΚ καθώς όλοι είχαν κάνει ήδη την δουλειά της 19ης αγωνιστικής. Και βέβαια με την πλάτη στον τοίχο σε ένα γήπεδο όπου από τον Νοέμβρη και πέρα όλοι οι προαναφερόμενοι έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο.

Το γεγονός λοιπόν, ότι οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να στήσουν σκηνικό τέλειας απόδρασης όχι μόνο προσμετράτε στα υπέρ τους αλλά τους κρατά ζωντανούς την κατάλληλη στιγμή: Τώρα που το πρόγραμμα δεν απαιτεί πλέον την δοκιμασία του Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή. Τώρα που για πρώτη φορά μέσα στο 2024 ο Κάρλος Καρβαλιάλ μπορεί Δευτέρα να δώσει εντολή για ένα «χαλάρωμα» στον Ρέντη και την Τρίτη για ένα ολόκληρο «ρεπό».

Στον πόλεμο του Γενάρη ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν νίκησε. Σίγουρα όμως και δεν παραδόθηκε. Και αν τέλος πάντων έψαχνε για εκείνο το απαραίτητο σημείο «επανεκκίνησης»: Ίσως τελικά να το βρήκε το 21ο βράδυ της χρονιάς στην παγωμένη Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου το πρόγραμμα της Κυριακής (28/1) λέει ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός άρα και μια ολόκληρη ευκαιρία οι Ερυθρόλευκοι να πλησιάσουν πιο στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Απαραίτητη σημείωση: Οι Πειραιώτες το μπλόκο του Άρη το έσπασαν ως επί το πλείστον χάρη στον ασταμάτητο Ροντινέι.

Έπαιξε 563΄στο μάξιμουμ των 570΄ με Λαμία, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Κηφισιά, Παναθηναϊκό και Άρη ο Βραζιλιάνος μέσα σε δέκα-οκτώ νύχτες και έδινε την εντύπωση στο τέλος πως έχει αντοχές και για… τρίτο ημίχρονο στο «Βικελίδης». Τα κατάφεραν όμως έχοντας ουσιαστικά συνεισφορά και από τις δύο πρώτες μεταγραφές του Γενάρη. Τον Φραν Ναβάρο που ο Κάρλος Καρβαλιάλ εμπιστεύεται «τυφλά» εξ αρχής και τον Ζέλσον Μαρτίνς που προφανώς και είναι ο «αστάθμητος παράγοντας» της νέας ομάδας που προσπαθούν να φτιάξουν στο λιμάνι μες την καρδιά του χειμώνα. Δεν αμφιβάλει κανείς για το ταλέντο και την ποιότητα του. Το ζητούμενο είναι οι αντοχές του και ο «ρυθμός»: Δείχνει πρόοδο και στα δύο.

Και αν ο Ολυμπιακός φτάσει «ζωντανός» στα playoffs με κανονικό Μαρτίνς, κανονικό Ποντένσε, κανονικό Φορτούνη, κανονικό Μασούρα αλλά και με ένα νέο διαφορετικό rotation σε μεσαία γραμμή (Τσικίνιο, Αντρέ Όρτα πλάι σε Καμαρά, Έσε, Αλεξανδρόπουλο, Καρβάλιο) και στις θέσεις των στόπερ (εκεί όπου αναμένονται δύο μεταγραφές μέσα στην εβδομάδα) το πράγμα αποκτά άλλο ενδιαφέρον.

Φυσικά ως τότε έχει δρόμο μπροστά: ΠΑΣ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), ΟΦΗ (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Αστέρας (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Βόλος (εκτός). Έχει όμως και ένα μονοπάτι. Αυτό που κράτησε χθες βράδυ ανοιχτό στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη πραγματικά μεγάλη Super League νίκη έπειτα από καιρό…

Απαραίτητη σημείωση: Εξαιρώντας την ΑΕΚ που από εδώ και πέρα έχει μόνο το πρωτάθλημα, οι υπόλοιποι έχουν και άλλες Τετάρτες με «ζητούμενα».

Ο ΠΑΟΚ είναι σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός σε δύο. Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια μάλλον υποτιμάται, προς το παρόν από όλους. Δεν θα έπρεπε. Διότι Κυριακή σαν τη χθεσινή, με τους τέσσερις να μετρούν ισάριθμες νίκες είχε να συμβεί από τις 12 του Νοέμβρη και την 11η στροφή του πρωταθλήματος. Κάτι σε δέκα εβδομάδες πίσω…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ