Στέφανος Τσιτσιπάς: Η επόμενη μέρα, ο κίνδυνος και η πρόκληση (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η επόμενη μέρα, ο κίνδυνος και η πρόκληση (vids)

Ο Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε την Μελβούρνη και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο Davis Cup και το tie με τη Ρουμανία – Ορατός ο κίνδυνος να βγει εκτός 10άδας.

Το παιχνίδι με τον Τέιλορ Φριτζ ανήκει στο παρελθόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιήσει όσα έμαθε στην αναμέτρηση με τον Αμερικανό και να βελτιωθεί ενόψει των δύσκολων τουρνουά που ακολουθούν το επόμενο διάστημα.

Αρχής γενομένης από το Davis Cup και το tie της Ελλάδας με την Ρουμανία, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου. «Για μένα δεν αλλάζει τίποτα, θα ήθελα να παίξω στο Davis Cup με την Εθνική σε λίγες μέρες από τώρα. Θα ήθελα να είμαι εκεί πέρα και να παίξω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ήττα από τον Φριτζ στους «16» του Αυστραλιανού Όπεν.

Διαβάστε επίσης: Δεν «λύγισε» από τα προβλήματα αλλά από τα λάθη

Ο 25χρονος θέλει να βοηθήσει την γαλανόλευκη στις αναμετρήσεις για τα play-offs του World Group 1 του Davis Cup και στη μάχη που θα δώσει η Ελλάδα για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά δίνει τεράστιο προβάδισμα στην Εθνική ομάδα, καθώς πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

Μετά τις αναμετρήσεις για τους αγώνες του Davis Cup ο συμπατριώτης μας θα πρέπει να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι, όσον αφορά στο πρόγραμμά του μέχρι το καλοκαίρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Μετά την ήττα από τον Τέιλορ Φριτζ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP και μάλιστα εάν είχε νικήσει ο Αλεξ Ντε Μινόρ τον Αντρέι Ρούμπλεφ ο Έλληνας τενίστας θα είχε βγει εκτός 10άδας, για πρώτη φορά μετά τις 3 Μαρτίου 2019.

Έμεινε στο top-10, αλλά..

Η νίκη του Ρώσου απέναντι στον Αυστραλό κράτησε τον συμπατριώτη μας στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά η διαφορά από τους διώκτες του είναι ελάχιστη και ένα κακό τουρνουά είναι ικανό να τον φέρει εκτός top-10 μετά από πέντε χρόνια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 3.025 βαθμούς (σ.σ αφαιρέθηκαν οι βαθμοί που έχασε από την περσινή του πορεία στο Αυστραλιανό Οπεν), με τον 11ο Αλεξ Ντε Μινόρ να ακολουθεί στην κατάταξη με 2970, ενώ ο 12ος Κάσπερ Ρουντ έχει 2965 και ο 13ος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ 2785.

Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος ο Ελληνας τενίστας να βγει εκτός 10άδας, κάτι φυσικά που δεν θα ήθελε να συμβεί, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε καλή θέση στην ATP Race, είμαι πίσω βαθμολογικά. Για μένα θα πρέπει να έχω κάποιες καλές εμφανίσεις στους επόμενους μήνες για να βρεθώ και σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση με το τένις μου. Οι νίκες βοηθάνε ψυχολογικά», ανέφερε ο Τσιτσιπάς.Ο 25χρονος θα πρέπει να αποφασίσει με την ομάδα του σε ποια τουρνουά θα αγωνιστεί, εκτός από τα κορυφαία, που είναι δεδομένο ότι θα τον δούμε να λαμβάνει μέρος, για να μαζέψει πόντους, που θα τον βοηθήσουν να επιστρέψει στο top-5 της κατάταξης της ATP.

Η επόμενη μέρα

Ο Στέφανος, έχοντας πλέον ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη μέση από το τελευταίο κομμάτι της περσινή σεζόν, θα προσπαθήσει να ανεβάσει την απόδοσή του και να βρεθεί στο επίπεδο που ήταν πριν τον τραυματισμό του στα ATP Finals.

Είναι δεδομένο ότι ο Τσιτσιπάς το επόμενο διάστημα θα γίνει καλύτερος και θα δούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τενίστα που είχαμε απολαύσει τα προηγούμενα χρόνια. Μπροστά του άλλωστε έχει μια μεγάλη πρόκληση, η οποία φυσικά αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν έχει κρύψει ποτέ άλλωστε ότι στόχος του είναι ένα χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο. «Θέλω ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Για πολλούς τενίστες δεν είναι κάτι σημαντικό, όπως κι αν ακούγεται αυτό. Όμως, για μένα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι όνειρο ζωής», είχε αναφέρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ