Μυθικός Τσιτσιπάς, πέρασε στους «16» του Γουίμπλεντον!

Μυθικός Τσιτσιπάς, πέρασε στους «16» του Γουίμπλεντον!

Ο 19χρονος τενίστας έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας που προκρίθηκε στους «16» του Γουίμπλεντον μετά από 54 χρόνια!

Εχει τρελάνει κόσμο και κοσμάκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τις εμφανίσεις του στο Γουίμπλεντον!  Ο 19χρονος τενίστας το απόγευμα της Παρασκευής νίκησε εύκολα με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) τον Τόμας Φαμπιάνο και προκρίθηκε στους «16» του βρετανικού Γκραντ Σλαμ.

Ο Ελληνας τενίστας ξεδίπλωσε στο κορτ το πλούσιο ταλέντο του και απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση τον Ιταλό, Νο. 133 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο «Τσιτσιφάστ» χάρισε πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο Court 12 του All England tennis club και κέρδισε με το σπαθί του το απλόχερο χειροκρότημα των θεατών.

Ο Στέφανος με τη νίκη του επί του Τόμας Φαμπιάνο έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας που προκρίθηκε στους «16» του Γουίμπλεντον μετά από 54 χρόνια! Τελευταίος που το είχε καταφέρει ήταν ο Νικόλας Καλογερόπουλος το 1964. Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις τους στο τρίτο Γκραντ Σλαμ της φετινής χρονιάς και γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Στο παιχνίδι με τον Τόμας Φαμπιάνο ο συμπατριώτης μας ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη και το απέδειξε περίτρανα με την εμφάνισή του στο κορτ. Ο 19χρονος κυριάρχησε απόλυτα, πήρε καθαρά και τα 3 σετ και απέδειξε ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Ο Στέφανος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 άσους, είχε 71% ποσοστό ευστοχίας στο πρώτο σετ, έσπασε 8 φορές το σερβίς του αντιπάλου του και κέρδισε συνολικά 86 πόντους!

Μια επική εμφάνιση, που δείχνει ότι ο Στέφανος βελτιώνεται συνεχώς, εμπλουτίζει το παιχνίδι του με νέα στοιχεία και ωριμάζει τενιστικά. Επόμενος αντίπαλος του θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Τζον Ισνερ – Ράντου Αλμποτ. Ο Αμερικανός είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο τενίστας που θα βρεθεί στο δρόμο του Στέφανου.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ