Τσιτσιπάς : «Βάζω την Ελλάδα πιο βαθιά στο χάρτη του τένις» (vid)

Τσιτσιπάς : «Βάζω την Ελλάδα πιο βαθιά στο χάρτη του τένις» (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλά για τη νίκη του επί του Τζόκοβιτς, για τον επόμενο αντίπαλό του και για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τεράστια νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Rogers Cup και το ξέρει καλά. Έχει συνειδητοποιήσει την αξία της και δεν φοβάται να την πανηγυρίσει. Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση δεν έκρυβε τη χαρά του, ενώ ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας ότι τέτοια αποτελέσματα αντανακλούν και στο ελληνικό τένις γενικότερα.

Μίλησε επίσης για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και την αφιέρωση που έκανε, αποκαλύπτοντας ότι φιλικά του πρόσωπα βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες, ενώ αναφέρθηκε και στον επόμενο αγώνα του με τον Ζβέρεφ.

«Ήξερα ότι έπαιζα αρκετά καλά σήμερα. Το να χάσω το δεύτερο σετ ήταν μία δύσκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση. Είχα ευκαιρίες και δεν τις χρησιμοποίησα. Είμαι συνηθισμένος σε αυτό. Είχα τέτοια ματς στο παρελθόν. Ήμουν κοντά στο να κερδίσω παιχνίδια και τα πράγματα δεν πήγαν με τον τρόπο μου. Τελικά έχασα το σετ και παρέμεινα ήρεμος. Έκανα μπρέικ νωρίς, σέρβιρα καλά. Αυτό το μπρέικ ήταν τα πάντα. Και το σερβίς ήταν απίστευτο, ναι ήταν η καλύτερη νίκη της καριέρας μου», είπε αρχικά.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό του τουρνουά τον Ζβέρεφ, από τον οποίον είχε χάσει πριν από λίγες μέρες. Σχολίασε σχετικά: «Έμαθα πολλά από την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον με τον Αλεξάντερ (σ.σ. Ζβέρεφ). Μου υπενθύμισε το τρέξιμο που έκανα στην Βαρκελώνη προ μερικών μηνών. Ένιωσα συναισθηματικό δέσιμο με τους οπαδούς και το κοινό και την περιοχή όπου έπαιζα. Αλλά η ήττα με ωρίμασε. Με έκανε πιο γενναίο και έμπειρο. Θα το χρησιμοποιήσω υπέρ μου στο προσεχές ματς, θα είμαι πιο έξυπνος. Θα παίξω με σωστό τρόπο και θα χρησιμοποιήσω τις ευκαιρίες. Είμαι σίγουρος ότι θα έχω αρκετές, αλλά πρόκειται να τις αξιοποιήσω».

Η αφιέρωση της νίκης του επί του Τζόκοβιτς στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, ήταν επίσης κάτι που σχολίασε: «Ένιωσα ότι πρέπει να το κάνω, γιατί η πατρίδα μου τις προηγούμενες εβδομάδες πέρασε δύσκολες στιγμές και άνθρωποι πέθαναν, άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ένας από τους φίλους μου είναι στο νοσοκομείο και η οικογένειά του επίσης. Συνεπώς δεν ήταν εύκολο για μένα όταν το ανακάλυψα. Είναι δύσκολο. Αυτό που έκανα ήταν το ελάχιστο που μπορούσα».

Κλείνοντας, επεσήμανε: «Είχε μεγάλη αξία για μένα αυτή η νίκη. Αισθάνομαι πολύ περήφανος για μένα, για τον εαυτό μου και την χώρα μου. Βάζω την Ελλάδα πιο βαθιά στον χάρτη του τένις. Είμαι πολύ σίγουρος ότι κάνω τον πατέρα μου περήφανο. Είναι μία συναισθηματική νίκη. Δεν ένιωσα ποτέ περισσότερα πράγματα μετά από μία νίκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ