Τζόκοβιτς και Ντελ Πότρο στον τελικό του US Open

Τζόκοβιτς και Ντελ Πότρο στον τελικό του US Open

Οι Νόβακ Τζόκοβιτς απέκλεισε τον Νισικόρι και ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Ναδάλ, με τους δύο τενίστες να δίνουν ραντεβού στον τελικό του US Open.

Ο Σέρβος, Νόβακ Τζόκοβιτς, πιστοποίησε για ακόμη μια φορά την άνοδό του μετά από μια διετία πολλών προβλημάτων και εξασφάλισε την παρουσίας του σε έναν ακόμα τελικό Grand Slam, στο αμερικάνικο Open, όπου και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του. Για να γίνει αυτό ο Νόλε (Νο.6), επικράτησε καθαρά με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2) του Νο.19 της παγκόσμιας κατάταξης, Κέι Νισικόρι.

Εκεί θα συναντήσει τελικά τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, μιας και ο Ναδάλ τραυματίστηκε στο ταλαιπωρημένο του γόνατο μετά το τέλος του 2ου σετ με το σκορ να είναι στο 2-0 υπέρ του Ντελ Πότρο τη στιγμή αυτή (7-6, 6-2).

Μετά την ατυχία του μεγάλου Ισπανού, ο 30χρονος Ντελ Πότρο θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam, μετά από αυτόν του 2009 στο ίδιο τουρνουά μάλιστα, όπου και έχασε από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Πλέον οι δύο τενίστες του τελικού θα διεκδικήσουν την άνοδο στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Κάτοχος της θέσης πίσω από τους Ναδάλ (Νο.1) και Φέντερερ (Νο.2) είναι ο Ντελ Πότρο μέχρι στιγμές, ενώ ο Τζόκοβιτς με την πρόκρισή του έχει εξασφαλισμένο το Νο.4, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του US Open θα ρίξει τον Ντελ Πότρο από την 3η θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ