US Open: Επεισοδιακός τελικός, έγραψε ιστορία η Οσάκα!

US Open: Επεισοδιακός τελικός, έγραψε ιστορία η Οσάκα!

Η Γιαπωνέζα θριάμβευσε στον τελικό του αμερικανικού Οπεν επικρατώντας της Σερένα Γουίλιαμς με 2-0 σετ – Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Πορτογάλος, Chair Umpire Κάρλος Ράμος.

Σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε από τις ανεκδιήγητες αποφάσεις του Πορτογάλου Chair Umpire, Κάρλος Ράμος, η Ναόμι Οσάκα κέρδισε με 2-0 σετ (6-2, 6-4) τη Σερένα Γουίλιαμς και κατέκτησε το φετινό US Open! H 20χρονη τενίστρια έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Γιαπωνέζα που κατακτά τίτλο Γκραντ Σλαμ.

Η τεράστια επιτυχίας της, ωστόσο, επισκιάστηκε από το παραλήρημα του Πορτογάλου διαιτητή, ο οποίος στα μέσα του δεύτερου σετ τιμώρησε αρχικά με πόιντ πέναλτι την Αμερικανίδα και λίγο αργότερα εξάντλησε την αυστηρότητά του, τιμωρώντας την πολύπειρη τενίστρια με γκέιμ πέναλτι.

Τα… όργανα άρχισαν όταν ο Κάρλος Ράμος έκανε παρατήρηση στη Σερένα για coaching και συνεχίστηκαν όταν η Αμερικανίδα έσπασε τη ρακέτα της μετά το μπρέικ που δέχθηκε στο 3-2 του δεύτερου σετ, με τον Πορτογάλο να την τιμωρεί με πόιντ πέναλτι. Στην ανάπαυλα μεταξύ των γκέιμ και ενώ το σκορ ήταν στο 4-3 υπέρ της Γιαπωνέζας (είχε κάνει μπρέικ), η Σερένα είπε στον Πορτογάλο: «Μου λες ότι κλέβω. Δεν έχω κλέψει ποτέ στη ζωή μου! Έχω μια μικρή κόρη και μου λες ότι κλέβω! Είσαι κλέφτης! Απαιτώ μια συγγνώμη», με τον Κάρλος Ράμος να την τιμωρεί με γκέιμ πέναλτι.

Μια απόφαση που προκάλεσε την οργή της Σερένα, αλλά και των θεατών και έφερε στο 6-2, 5-3 την Οσάκα. Η νεαρή τενίστρια μετά το επιτυχημένο σέρβις γκέιμ της Γουίλιαμς έφερε εις πέρας το τελευταίο δύσκολο κομμάτι και με 6-4 κατέκτησε το δεύτερο σετ και μαζί τον τίτλο της πρωταθλήτριας στο φετινό US Open.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ