Κατέκτησε το US Open και έγραψε Ιστορία ο Τζόκοβιτς! (vids)

Κατέκτησε το US Open και έγραψε Ιστορία ο Τζόκοβιτς! (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο με 3-0 σετ, κατέκτησε τον 14ο τίτλο του σε Grand Slam και έγινε ο τρίτος τενίστας σε αριθμό κατακτήσεων πίσω από τους Φέντερερ και Ναδάλ.

Ο «Νόλε» πλέον είναι και πάλι εδώ. Το βροντοφώναξε με την κατάκτηση του Γουίμπλεντον και το… πιστοποίησε κατακτώντας το Αμερικάνικο Open. O 31χρονος Σέρβος τενίστας ήταν σαρωτικός στα courts της Νέας Υόρκης και κατέκτησε το εν λόγω τουρνουά για Τρίτη φορά στην καριέρα του.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να… καθαρίσει τον πολύ δυνατό και αξιόλογο αντίπαλό του, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο σε μια αναμέτρηση που κράτησε 3 ώρες και 16 λεπτά, με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-3), κατακτώντας έτσι το 14ο Grand Slam της καριέρας του και 71ο τίτλο της καριέρας του. Ένα επίτευγμα που τον φέρνει στην τρίτη θέση των κατακτήσεων όλων των εποχών μαζί με τον Πιτ Σάμπρας και πίσω μόνο από τον Ρότζερ Φέντερερ (20) και Ράφα Ναδάλ (17).

Ο Τζόκοβιτς με την πορεία του και την κατάκτηση του US Open, ανέβηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και βάζει υποψηφιότητα για να επιστρέψει στο Νο.1 μετά από πολύ καιρό, εκτοπίζοντας τον Ντελ Πότρο στο Νο.4, ενώ έγινε πλουσιότερος κατά 3,8 εκατ. δολάρια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ