Πάλεψε, αλλά λύγισε η Γραμματικοπούλου

Πάλεψε, αλλά λύγισε η Γραμματικοπούλου

Η Ελληνίδα τενίστρια τα έδωσε όλα απέναντι στην πολύπειρη Αναστασία Παβλιτσένκοβα (Νο. 40), αλλά ηττήθηκε με 2-0 σετ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Kremlin Cup.

Την ήττα με 2-0 σετ από το Νο. 40 της παγκόσμιας κατάταξης, Αναστασία Παβλιτσένκοβα, γνώρισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Η Ελληνίδα τενίστρια τα έδωσε όλα απέναντι στην πολύπειρη Ρωσίδα, αλλά δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Kremlin Cup, που διεξάγεται στη Μόσχα.

Η 21χρονη συμπατριώτισσά μας κοίταξε στα μάτια μία από τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο και μάλιστα είχε 4 σετ πόιντς στο πρώτο σετ, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε και στη συνέχεια η Παβλιτσένκοβα με την εμπειρία της γύρισε το ματς και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Η Γραμματικοπούλου, η οποία είχε περάσει στον δεύτερο γύρο ως lucky loser μετά την απόσυρση της Σιμόνα Χάλεπ, στο πρώτο σετ ήταν απολαυστική και έβαλε δύσκολα στο άλλοτε Νο.12 του κόσμου.

Η Βαλεντίνη προηγήθηκε με 5-4 και σέρβιρε για το 1-0, είχε 4 ευκαιρίες για να πάρει το σετ, αλλά δεν μπόρεσε να το κλείσει, με την Παβλιτσένκοβα να ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση και να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της. Το momentum πήγε με το μέρος της Ρωσίδας, η οποία κέρδισε τα υπόμενα 9 γκέιμς και με 7-5, 6-0 πήρε την πρόκριση.

Παρά την ήττα, η Γραμματικοπούλου έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενη, καθώς κοίταξε στα μάτια μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Παράλληλα, κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες αναμένεται να τη βοηθήσουν, προκειμένου να παρουσιαστεί καλύτερη στα επόμενα τουρνουά. H Παβλιτσένκοβα από την άλλη, προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Αλιζέ Κορνέ – Ντάρια Κασάτκινα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ