Στοκχόλμη: Με Γκούλμπις στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

Στοκχόλμη: Με Γκούλμπις στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

Ο Λετονός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πέταξε εκτός τελικού τον Τζον Ισνερ (2-1 σετ) – Ο Τσιτσιπάς είναι το φαβορί, αλλά ο Γκούλμπις σε 6 τελικούς έχει ισάριθμες νίκες.

Τον αντίπαλό του στον τελικό του τουρνουά της Στοκχόλμης έμαθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας το μεσημέρι της Κυριακής θα κοντραριστεί με τον Έρνεστς Γκούλμπις, o οποίος έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πέταξε εκτός το Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης, Τζον Ισνερ. Ο Λετονός επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-3) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του 250αρι τουρνουά, που διεξάγεται στη σουηδική πρωτεύουσα.

Ο θηριώδης Αμερικανός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 5-0 γκέιμς στο πρώτο σετ, ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο 6-1 και στο 1-0. Ο Λετονός στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, αντέδρασε και με 6-3 έφερε το ματς στα ίσια. Στην αρχή του τρίτου σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με τον Γκούλμπις μετά το 3-3 να ανεβάζει στροφές και με συνεχόμενα μπρέικ να φτάνει στο 6-3.

Ο Λετονός, Νο. 145 στην παγκόσμια κατάταξη, έγινε ο πρώτος τενίστας, μετά το 2001 και τον Γιάρκο Νιέμινεν που ξεκινάει από τα προκριματικά και φτάνει μέχρι τον τελικό του τουρνουά της Στοκχόλμης. Ο Γκούλμπις στην καριέρα του έχει παίξει 6 τελικούς και έχει κερδίσει και στους 6! Ο Στέφανος στο αυριανό παιχνίδι θα είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και στο κορτ. Ο Ελληνας τενίστας θα παλέψει για τον πρώτο του ATP τίτλο, με τον οποίο θα σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στη φετινή σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ