Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον τίτλο στη Στοκχόλμη! (vid)

Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον τίτλο στη Στοκχόλμη! (vid)

Ο Ελληνας τενίστας με μία εμφάνιση αντάξια του σπουδαίου ταλέντου του επικράτησε με 2-0 σετ του Γκούλμπις στη Στοκχόλμη και κατέκτησε τον πρώτο ATP τίτλο στην καριέρα του!

Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μία σπουδαία εμφάνιση επικράτησε του Ερνεστς Γκούλμπις στον τελικό του τουρνουά της Στοκχόλμης με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και κατέκτησε τον πρώτο ATP τίτλο στην καριέρα του! Ο Ελληνας τενίστας ξεδίπλωσε στο κορτ το πλούσιο ταλέντο του και με δύο μπρέικ σε καθοριστικά σημεία έκαμψε την αντίσταση του 30χρονου Λετονού.

Ο 20χρονος συμπατριώτης μας έσπασε το τρομερό σερί του Γκούλμπις, ο οποίος μέτραγε 6 νίκες σε ισάριθμους τελικούς και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος. Μία τεράστια επιτυχία για τον Τσιτσιπά, που δικαίωσε για μια ακόμα φορά τους θαυμαστές του και έβγαλε ασπροπρόσωπους όσους τον θεωρούν ένα από τα next best things του παγκοσμίου τένις. Αυτός είναι ο πρώτος του μεγάλος τίτλος και είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσει ακόμα περισσότερους στο μέλλον.

Με αυτό το τρόπαιο ο Στέφανος προσθέτει 250 πόντους στη βαθμολογική συγκομιδή του και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να πάει ως αναπληρωματικός στους τελικούς της ATP, που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στο Λονδίνο. Ο Τσιτσιπάς σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σπουδαία του σεζόν, στην οποία έφτασε σε 3 τελικούς! Στη Στοκχόλμη που το σήκωσε με φανταστική εμφάνιση, αλλά και σε Βαρκελώνη και Τορόντο που έχασε από τον τεράστιο Ράφα Ναδάλ.

Στο πρώτο σετ του σημερινού παιχνιδιού ο «Τσιτσιφάστ» έπαιξε εξαιρετικό τένις, έβγαλε σπουδαία χτυπήματα και προηγήθηκε με 5-4. Ο Λετονός σέρβιρε για να μείνει στο σετ, αλλά ο Στέφανος είχε διαφορετική άποψη. Ο Ελληνας τενίστας με μπρέικ έκανε το 6-4 και το 1-0 στα σετ. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να προηγείται και πάλι με 5-4. Ο Γκούλμπις, όπως και στο πρώτο, σέρβιρε και προσπάθησε να παραμείνει στο παιχνίδι, αλλά ο παθιασμένος Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ και έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του! Τεράστια επιτυχία για τον Στέφανο, που έγινε ο πρώτος Ελληνας τενίστας που κερδίζει ATP τίτλο!

Δείτε το βίντεο με το match point του Τσιτσιπά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ