Τσιτσιπάς: «Η τρίτη φορά ήταν και η τυχερή» (vid)

Τσιτσιπάς: «Η τρίτη φορά ήταν και η τυχερή» (vid)

Ο Ελληνας τενίστας μετά τη νίκη επί του Γκούλμπις και τόνισε ότι ήταν δύσκολο να διαχειριστεί τους δύο φετινούς χαμένους τελικούς, αλλά την τρίτη φορά στάθηκε τυχερός και κατέκτησε τον πρώτο ATP τίτλο του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Έρνεστς Γκούλμπις και με 2-0 σετ κατέκτησε τον τίτλο στην Στοκχόλμη. Ο «Τσιτσιφάστ» έσπασε την… κατάρα των χαμένων τελικών και πήρε το πρώτο του ATP τρόπαιο στην καριέρα του. Ο 20χρονος τενίστας πριν τον σημερινό τελικό, είχε αγωνιστεί σε άλλους δύο στη φετινή σεζόν (Βαρκελώνη και Τορόντο), αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον τεράστιο Ράφα Ναδάλ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελληνας τενίστας μετά την επιβλητική νίκη του επί του 30χρονου Λετονού «η τρίτη φορά ήταν και η τυχερή!».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αυτή η εβδομάδα για μένα ήταν πραγματικά απίστευτη! Συμφωνώ με όσα είπε ο Έρνεστς, ο κόσμος σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Όλοι είναι φιλικοί, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι ανάμεσα στην οικογένειά σου. Ευχαριστώ τους πάντες για όσα έκαναν, τα ball boys, τους φωτογράφους, τους οδηγούς, όλους τους φανς για την υποστήριξή τους. Ο Έρνεστς σήμερα έκανε σπουδαία δουλειά και παρότι δεν ήταν εύκολο να διαχειριστώ τους δύο χαμένους τελικούς, ευτυχώς η τρίτη φορά ήταν και η τυχερή. Πέρασα πολύ καλά εδώ, σίγουρα θα μου λείψει αυτό το τουρνουά και ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου. Υπάρχουν πολλά τουρνουά σαν αυτό που χρειάζονται μεγαλύτερης προβολής. Εγώ θυμάμαι είχα παίξει σαν τζούνιορ 8 χρόνια πριν εδώ και είναι υπέροχο που καταφέρνω να πάρω αυτό τον τίτλο»

Από την πλευρά του ο ηττημένος της βραδιάς, Έρνεστς Γκούλμπις στις δηλώσεις του συνεχάρη τον Στέφανο, για τον πρώτο του ATP τίτλο: «Να το απολαύσεις Στέφανε, είναι ο πρώτος σου τίτλος αλλά σίγουρα δεν θα είναι ο μοναδικός. Συγχαρητήρια στην ομάδα σου, ειδικά στον πατέρα σου. Ευχαριστώ όλους όσους βρέθηκαν εδώ σήμερα, τους χορηγούς, τους εθελοντές, όλοι έκαναν καταπληκτική δουλειά στο τουρνουά αυτό, το κλαμπ αυτό σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεται σε μια οικογένεια, ευχαριστώ πολύ γιατί κάνετε σπουδαία δουλειά».

Δείτε και τα σχετικά βίντεο από την απονομή:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ