Τσιτσιπάς: «Περήφανος που είμαι πρέσβης της Ελλάδας, δεν πρέπει να καβαλήσω το καλάμι»

Τσιτσιπάς: «Περήφανος που είμαι πρέσβης της Ελλάδας, δεν πρέπει να καβαλήσω το καλάμι»

Προσγειωμένος στην πραγματικότητα θέλει να παραμείνει ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς την περασμένη Κυριακή, κατακτώντας το Όπεν της Στοκχόλμης έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας ο οποίος καταφέρνει να κατακτήσει τίτλο της ATP και έγραψε Ιστορία.

Παραχωρώντας συνέντευξη η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο νεαρός πρωταθλητής μίλησε για τον τίτλο που κατέκτησε, τους στόχους του, την οικογένεια του και αρκετά άλλα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το μότο που τον ακολουθεί: «Είναι ο τρόπος που προσπαθώ να σκέφτομαι. Μην περιμένεις την ευκαιρία, δημιούργησε την» και στη συνέχεια αναφερόμενος στο πως αισθάνεται που εκπροσωπεί την Ελλάδα τόνισε: «Είμαι περήφανος που είμαι πρέσβης της χώρας μου και έχω την ελληνική σημαία δίπλα στο όνομα μου κάθε φορά που αγωνίζομαι σε όλο τον κόσμο».

Για το μέλλον του: «Ένα πράγμα το οποίο πρέπει πάντα κρατήσω σε σταθερά επίπεδα είναι η ταπεινοφροσύνη και να μην αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου. Να μην καβαλήσω το καλάμι. Ξέρω ότι εάν αρχίσω να το σκέφτομαι έτσι υπάρχει κίνδυνος να τα χάσω όλα».

Για τους γονείς του: «Η μητέρα μου έχει την εμπειρία του αθλητισμού σε υψηλό επίπεδο, αφού και η ίδια έπαιζε σε υψηλό επίπεδο τένις. Ο πατέρας μου είναι ένας καλός προπονητής. Έχει σπουδάσει τένις στο πανεπιστήμιο. Είμαι τυχερός που τον έχω δίπλα μου σε όλα τα τουρνουά που παίζω».

Για τους στόχους του: «Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να παίξω καλό τένις και να μπορώ να κερδίσω κι άλλους τίτλους και να είμαι σε αυτή την ελίτ μέχρι το τέλος του χρόνου».

Τέλος, έστειλε το μήνυμά του στους Έλληνες: «Να δουλεύουν σκληρά, να είναι ταπεινοί και βάζουν στόχου κάθε μέρα στη ζωή τους. Να γίνουν η καλύτερη έκδοση του εαυτού τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ