Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πιο βελτιωμένος τενίστας για το 2018! (pic)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πιο βελτιωμένος τενίστας για το 2018! (pic)

Τεράστια τιμή για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς ψηφίστηκε από τους υπόλοιπους τενίστες ως ο πιο βελτιωμένος στο άθλημα για το 2018.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκληρώνει μια μαγική χρονιά με μια πολύ μεγάλη διάκριση. Ο Έλληνας τενίστας που μέσα στη χρονιά έφτασε στην ψηλότερη θέση που έχει φτάσει ποτέ κάποιος από τη χώρα μας ψηφίστηκε από τους αντιπάλους του ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης για το 2018!

Ο 20χρονος πρωταθλητής σκαρφάλωσε μέχρι την 15η θέση του ATP ranking μέσα σε λίγους μήνες, ενώ έγινε και μόλις ο πρώτος από την Ελλάδα που κατέκτησε τίτλο σε ATP στο open της Στοκχόλμης. Παράλληλα ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος που έφτασε πάνω από το TOP 20, ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως άρχισε το 2018 από το Νο 91 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πέρα από τον τίτλο στη Στοκχόλμη ο Τσιτσι-φαστ έφτασε σε δύο ακόμα τελικούς. Πρώτα στον τελικό του ATP World Tour 500 στη Βαρκελώνη, όπου ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ κι εν συνεχεία στο ATP World Tour Masters 1000 που διεξάγεται στο Τορόντο, όπου και πάλι ηττήθηκε από τον Ισπανό. Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να γράψει ιστορία και να γίνει ο νεότερος που νικάει τέσσερις αντιπάλους που βρίσκονταν στο Top10 σε ένα τουρνουά!

Το γεγονός ότι ψηφίστηκε από τους υπόλοιπους τενίστες ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν αυτόματα ανεβάζει κι άλλο τον πήχη, όμως από ότι φαίνεται ο Τσιτσιπάς έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, καθώς δεν έχει μπει καν στα 21 του χρόνια.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα βραβεία, ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον τίτλο της «επιστροφής της χρονιάς», καθώς επέστρεψε μετά από μια καταστροφική για τον ίδιο σεζόν (2017) στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ ψηφίστηκε από τον κόσμο ως ο αγαπημένος τενίστας της σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως κορυφαίος προπονητής ψηφίστηκε ο τεχνικός του Τζόκοβιτς, Μαριάν Βάιντα, ενώ ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το βραβείο Στέφαν Έντμπεργκ, το οποίο είναι για το Fair Play. Τέλος το βραβείο του ανερχόμενου αστεριού στον χώρο του τένις κατέκτησε ο 19χρονος Άλεξ Ντε Μίναουρ και το κορυφαίο δίδυμο στο διπλό για το κοινό ψηφίστηκε ο Μάικ Μπράιαν και ο Τζακ Σοκ.

Αναλυτικά όλα τα βραβεία της ΑΤΡ για το 2018: 

Κορυφαία επιστροφή της χρονιάς: Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία)
Βραβείο «Στέφαν Έντμπεργκ» για το ευ αγωνίζεσθαι: Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία)
Ο πιο αγαπημένος του κοινού: Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία)
Ο πιο βελτιωμένος της χρονιάς: Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα)
Κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος: Άλεξ Ντε Μίναουρ (Αυστραλία)
Κορυφαίος προπονητής: Μάριαν Βάιντα (Σλοβακία)
Βραβείο «Άρθουρ Ας» φιλανθρωπικής προσφοράς: Τόμι Ρομπρέδο (Ισπανία)
Οι πιο αγαπημένοι του κοινού σε διπλό: Μάικ Μπράιαν / Τζακ Σοκ (ΗΠΑ)
Κορυφαία τουρνουά: Ίντιαν Γουέλς (ATP Masters 1000), Κουίνς Λονδίνου (500), Όπεν Στοκχόλμης (250)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ