Τσιτσιπάς: Ο Βασιλιάς της νέας γενιάς! (pics+vids)

Τσιτσιπάς: Ο Βασιλιάς της νέας γενιάς! (pics+vids)

Ναι ρε Στέφανε! Ο Ελληνας τενίστας πραγματοποιώντας μια συγκλονιστική εμφάνιση επικράτησε με 3-1 σετ του Αλεξ Ντε Μινόρ και κατέκτησε αήττητος το Next Gen ATP Finals!

Χαίρε Βασιλιά, η παλιά γενιά υποκλίνεται μπροστά σου! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια φοβερή, φανταστική, συγκλονιστική εμφάνιση επικράτησε με 3-1 σετ (2-4, 4-1, 4-3 [3], 4-3 [3])  του Αλεξ Ντε Μινόρ και κατέκτησε αήττητος το Next Gen ATP Finals. Μια επιτυχία που θα του αποφέρει 407.000 δολάρια στον λογαριασμό του ως undefeated Champion.

Ο Ελληνας τενίστας απόψε ξεδίπλωσε στο κορτ του «Fierra Milano» το σπουδαίο ταλέντο του, έβγαλε πόντους υψηλού επιπέδου και ανάγκασε τον αήττητο μέχρι απόψε Αυστραλό να υποκλιθεί μπροστά του. Μαζί με τον μικρό… Λέιτον Χιούιτ υποκλίθηκε στα πόδια του Στέφανου και όλο το παγκόσμιο τένις. Η παλιά φρουρά, ο Φέντερερ, ο Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ και οι υπόλοιποι αστέρες που μεσουρανούν την τελευταία δεκαετία, βλέπουν τον δικό μας, Στέφανο, να βγαίνει στο προσκήνιο και να γράφει τη δική του ιστορία. Μια ιστορία, που δεν έχει δράκο, αλλά έναν και κύριο πρωταγωνιστή. Τον ίδιο. Ο Τσιτσιπάς παλεύει καθημερινά στις προπονήσεις, δουλεύει σκληρά και ανταμείβεται. Με σπουδαίες νίκες, τεράστιους τίτλους και χιλιάδες θαυμαστές.

Ο Στέφανος απέναντι στον Αυστραλό έδειξε ότι δεν λυγίζει και πλέον έχει αποκτήσει την εμπειρία για να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν την ώρα του αγώνα. Στο πρώτο σετ δεν είχε ρυθμό, είχε λάθος θέσεις στο κορτ και εύκολα λάθη, δυσανάλογα με την κλάση του. Ο Ντε Μινόρ τα εκμεταλλεύτηκε και με μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (3-2) έκανε το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο ο Τσιτσιφάστ άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του. Πίεσε περισσότερο στις επιστροφές, έβαλε περισσότερη δύναμη και δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλό του, ο οποίος έδειχνε ανήμπορος να ακολουθεί. Οι μπάλες του… πέταγαν, απόρροια της μεγάλης πίεσης και έντασης που είχαν τα χτυπήματα του Στέφανου, ο οποίος με 4-1 γκέιμς έκανε το 1-1. Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς είχε τις ευκαιρίες για να μπρέικ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Ο Ντε Μινόρ έδειξε χαρακτήρα και οδήγησε το σετ στη ρώσικη ρουλέτα. Εκεί ο Ελληνας τενίστας κυριάρχησε και με 7-3 έκανε το 2-1.

https://www.youtube.com/watch?v=UgI3dTXYUPI

Στο τέταρτο ο συμπατριώτης μας είχε διπλό championship πόιντ στο σερβίς του Ντε Μινόρ, αλλά και πάλι ο Αυστραλός δεν λύγισε. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου για μία ακόμα φορά ο Στέφανος ήταν πραγματικά ανίκητος! Με καθαρά και δυνατά χτυπήματα, πήρε το πάνω χέρι (5-3) και λίγο αργότερα έπεσε στο έδαφος (7-3), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου! Ενας τίτλος με τον οποίο κλείνει ιδανικά τη φετινή φανταστική σεζόν. Μια σεζόν-ορόσημο για την καριέρα του, καθώς κατέκτησε δύο τίτλους. Έναν στο Μιλάνο απόψε και έναν πριν από περίπου ένα μήνα στην Στοκχόλμη. Μια σεζόν που είναι προάγγελος για το τι θα ακολουθήσει. Ο τίτλος στο Μιλάνο δεν είναι η αφετηρία, αλλά η… στάση για ακόμα περισσότερα τρόπαια.

Το… τιτίβισμα της ATP για τον Στέφανο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ