Ανάλυση: Εχει τον τρόπο ο Τσιτσιπάς, κλάσεις ανώτερη η Σάκκαρη

Ανάλυση: Εχει τον τρόπο ο Τσιτσιπάς, κλάσεις ανώτερη η Σάκκαρη

Στέφανος και Μαρία ρίχνονται στη μάχη του δεύτερου γύρου του Αυστραλιανού Οπεν – Ο πολύπειρος, αλλά σε πτώση Βίκτορ Τροίτσκι και η μεγάλη έκπληξη που ακούει στο όνομα Αστρα Σάρμα.

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το Αυστραλιανό Οπεν, με το πρόγραμμα της Τετάρτης να περιλαμβάνει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Βίκτορ Τροίτσκι, αλλά και τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη με την Αστρα Σάρμα.

Οι δύο συμπατριώτες μας μάλιστα θα παίξουν στο ίδιο κορτ (court 3). Ο Στέφανος θα αγωνιστεί στις 02:00 ώρα Ελλάδας, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το παιχνίδι της Μαρίας με την Αυστραλή, που έχει ξεκινήσει την προσπάθειά της από τα προκριματικά.

Θεωρητικά τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και η Σάκκαρη είναι τα φαβορί για να περάσουν στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, ωστόσο, θα πρέπει να το αποδείξουν και στο κορτ. Ο Τροίτσκι τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στο Νο. 201, αλλά στο παρελθόν είχε φτάσει μέχρι το Νο. 12.

Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, αλλά έχει την εμπειρία και την ποιότητα για να δυσκολέψει τον Στέφανο. Ο Ελληνας τενίστας, πάντως, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Ο «Τσιτσιφάστ» αν παρουσιαστεί σοβαρός δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στον 32χρονο Σέρβο. Ο Τρόιτσκι ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά και μέχρι το κυρίως ταμπλό απέκλεισε τους Νικολά Μαχούτ, Λούκας Ροσόλ και Ντάριαν Κινγκ, ενώ στον πρώτο γύρο κέρδισε στα πέντε σετ τον Ισπανό Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα. Αντίθετα, ο Στέφανος μπήκε κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό, ενώ στον πρώτο γύρο νίκησε με 3-1 τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι.

Οσον αφορά στην αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Αστρα Σάρμα και σε αυτή την περίπτωση φαβορί για την πρόκριση είναι η Ελληνίδα τενίστρια. Η 23χρονη έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν και έχει την ποιότητα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της άσημης αντιπάλου της. Η Αυστραλή βρίσκεται στο Νο. 232 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στο παρελθόν είχε βρεθεί στο Νο. 225. Η Σάρμα αγωνίστηκε στα προκριματικά, όπου απέκλεισε κατά σειρά τις Βέρα Ζβονάρεβα, Βάρβαρα Φλινκ και Ιρίνα Κρομάτσεβα, ενώ στον πρώτο γύρο κέρδισε στα τρία σετ την Πρισίλια Χον. Η Σάκκαρη από την άλλη, είχε σαφώς πιο δύσκολο έργο στην πρεμιέρα, καθώς αντιμετώπισε την Λετονή Γέλενα Οσταπένκο. Η Μαρία επικράτησε στα 3 σετ, δείχνοντας εξαιρετική εικόνα στο πρώτο και στο τρίτο.

Οι δύο συμπατριώτες μας είναι τα φαβορί και έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους. Αρκεί να παρουσιαστούν σοβαροί και να ξεδιπλώσουν στο κορτ το σπουδαίο ταλέντο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ