Έτοιμος και πάλι για… σφήνα στο δίδυμο Ναδάλ Τζόκοβιτς ο Ντελ Πότρο

Έτοιμος και πάλι για… σφήνα στο δίδυμο Ναδάλ Τζόκοβιτς ο Ντελ Πότρο

Ένας από τους καλύτερους αλλά και πιο άτυχους τενίστες των τελευταίων ετών, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, είναι έτοιμος να επανέλθει στη δράση μετά από έναν ακόμα σοβαρό τραυματισμό και να διεκδικήσει τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως αν ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο δεν είχε τόσο σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του, θα είχε διαγράψει ήδη μια καριέρα ανάλογη αυτής των «big-3» του τένις. Και είναι γεγονός πως ο 30χρονος Αργεντινός, κάθε φορά που έδειχνε να μπαίνει δυναμικά ανάμεσα στους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, του προέκυπτε ένας σοβαρός τραυματισμός που τον έκανε να απουσιάσει για αρκετό διάστημα από τα κορτ, τον έφερνε πίσω και τον ανάγκαζε να ξεκινήσει κάθε φορά πάλι από την αρχή. Και σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια θα είχε να επιδείξει περισσότερα γκραν σλαμ, από το ένα και μοναδικό που έχει κατακτήσει, το 2009 στο Αμερικανικό όπεν.

Φέτος βρέθηκε πάλι στην ίδια κατάσταση. Η περσινή σεζόν τον βρήκε να κατακτά τους τίτλους σε Ακαπούλκο και Indian Wells, όμως τραυματίστηκε στο γόνατο στο τουρνουά της Σανγκάης και για άλλη μια φορά αναγκάστηκε να χάσει αρκετό έδαφος σε σχέση με τους άλλους τενίστες. Τώρα, το νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης είναι έτοιμος να ριχτεί στην μάχη του Delray Beach Open της Φλόριντας. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Άρχισα πάλι να σκέφτομαι άσχημα πράγματα, όπως το ότι μπορεί να ήταν αυτό το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας μου. Όμως όσο περνούσαν οι μέρες έβρισκα και πάλι την αισιοδοξία μου.

Τώρα, μετά από τέσσερις μήνες, είμαι πάλι έτοιμος να παίξω σε μεγάλα τουρνουά και να προσπαθήσω να διατηρήσω την θέση μου στην παγκόσμια κατάταξη, αν και ξέρω πως αυτό είναι δύσκολο, γιατί έχω να υπερασπιστώ πολλούς βαθμούς από πέρυσι.

Όμως αυτή είναι η ζωή μου και έχω μάθει πλέον να αντιμετωπίζω τα προβλήματα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι υγιής. To Delray Beach θα μου δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσω το γόνατό μου και μετά θα αποφασίσω ποιο θα είναι το επόμενο τουρνουά που θα παίξω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ