Με τα χρώματα της εθνικής ο Τσιτσιπάς στο Davis Cup

Με τα χρώματα της εθνικής ο Τσιτσιπάς στο Davis Cup

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο Τσιτσιπάς θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της χώρας και θα αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΦΟΑ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ενισχύσει τις προσπάθειες της εθνικής ομάδας, για το Davis Cup, τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα η ομοσπονδία αποκάλυψε πως έχει καταθέσει ήδη αίτημα για να διοργανώσει το τουρνουά στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club. Η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 5 Μαρτίου, θα αποφασίσει και αν τελικά θα γίνει δεκτό το αίτημα για να έρθει το Davis Cup στην Ελλάδα.

Στην αποστολή της χώρας πλην του Τσιτσιπά θα βρίσκονται και οι Μάρκος Καλοβελώνης, Πέτρος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης. Αρχηγός έχει οριστεί ο πατέρας του Στέφανου, Απόστολος Τσιτσιπάς, ενώ χρέη προπονητή θα έχει ο Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον τρίτο όμιλο της Ευρωαφρικανικής ζώνης και θα έχει αντιπάλους χώρες όπως η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Εσθονία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, το Μαυροβούνιο και η Πολωνία.

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΦΟΑ και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις, καταθέτω με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα συναισθήματα χαράς για τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στην Εθνική Ομάδα, που σηματοδοτεί και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές που θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα, Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη καθώς και τον αρχηγό αποστολής Απόστολο Τσιτσιπά, τον προπονητή Δημήτρη Χατζηνικολάου και τον εκπρόσωπο της ΕΦΟΑ Διονύση Κοντονή και εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αξίζουν στον επιχειρηματία Γιάννη Μυτιληναίο, για την στήριξή του στο αθλημά μας. Τέλος, θέλω να καταθέσω τις ευχαριστίες μας στον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη για τη στήριξή του και τη γνώση του που αφορά στο τένις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ