Στέφανε, κάν’ το όπως στην Μελβούρνη (vids)

Στέφανε, κάν’ το όπως στην Μελβούρνη (vids)

Ο Τσιτσιπάς μετά τον θρίαμβο στους «16» του Αυστραλιανού Οπεν θα αντιμετωπίσει ξανά τον Ρότζερ Φέντερερ, αυτή τη φορά στον τελικό του Ντουμπάι – Με οδηγό την τεράστια εμφάνιση στην Μελβούρνη ο Ελληνας τενίστας, ψάχνει για… εκδίκηση ο Ελβετός.

Ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε εύκολα με 2-0 σετ τον Μπόρνα Τσόριτς και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στο Ντουμπάι, «σφραγίζοντας» το μεγάλο ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Οι δύο τενίστες το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:00 θα «μονομαχήσουν» για το βαρύτιμο τρόπαιο, με τον Ελβετό μαέστρο να διεκδικεί τον 100ο τίτλο του και τον Ελληνα τενίστα το 2ο ATP και συνολικά 3ο τρόπαιο στην καριέρα του.

Ένα παιχνίδι που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τον 20χρονο να αντιμετωπίζει το είδωλό του και έναν από τους κορυφαίους διαχρονικά τενίστες στον κόσμο. Ο Στέφανος με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Μασσαλία και τις μεγάλες νίκες που πέτυχε αυτή την εβδομάδα, θα τα δώσει όλα για να κερδίσει τον Βασιλιά και να γράψει μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις.

Από την πλευρά του ο Φέντερερ, ο οποίος πλέον διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, θέλει να πάρει… εκδίκηση για την ήττα πριν από λίγες εβδομάδες στο Αυστραλιανό Οπεν. Οι δύο τενίστες είχαν αναμετρηθεί στους «16» του πρώτου Γκραντ Σλαμ της φετινής χρονιάς, με τον Ελληνα τενίστα να παίρνει μια σπουδαία νίκη με 3-1 σετ. Μια ιστορική νίκη, που του έδωσε την ώθηση για την… εκτόξευση και την είσοδό του στην κορυφαία 10άδα.

Ο Στέφανος γνωρίζει τον τρόπο για να σταματήσει τον Φέντερερ και το απέδειξε περίτρανα πριν από λίγο καιρό στην Μελβούρνη. Τώρα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθώς ο Ρότζερ θα είναι… ψυλλιασμένος και έτοιμος για εκδίκηση, αλλά ο «Τσιτσιφάστ» έχει την ικανότητα και την ποιότητα για να πετύχει μια ακόμα σπουδαία νίκη.

Εκτός από την Μελβούρνη, οι δύο τενίστες είχαν αναμετρηθεί φέτος και στο Hopman Cup, με τον Φέντερερ να κερδίζει με 2-0 σετ. Και τα δύο σετ, ωστόσο, είχαν κριθεί στο τάι μπρέικ, με τον Ελβετό να τα παίρνει με την εμπειρία του (7-6 [5], 7-6 [4]). Η αυριανή θα είναι η τρίτη φορά που θα αναμετρηθούν και όλοι εύχονται ο Στέφανος να σηκώσει ένα ακόμα τρόπαιο!

Υπενθυμίζουμε ότι ο «Τσιτσιφάστ» στον δρόμο για τον τελικό απέκλεισε κατά σειρά τους Μάθιου Εμπντεν (2-1), Ιγκόρ Γερασίμοφ (2-0), Ούμπερ Ουρκάζ (2-1) και Γκαέλ Μονφίλς, ενώ ο Φέντερερ νίκησε τους Φίλιπ Κολσάιμπερ (2-1), Φερνάντο Βερντάσκο (2-1), Μάρτον Φούκσοβιτς (2-0) και Μπόρνα Τσόριτς (2-0).

Θυμηθείτε τον θρίαμβο του Στέφανου στην Μελβούρνη:

Και δείτε στιγμιότυπα από την μάχη του Τσιτσιπά με τον Φέντερερ στο Hopman Cup:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ