Μόντε Κάρλο: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά

Μόντε Κάρλο: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά

Ο Ελληνας τενίστας κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ τον Μιχαήλ Κουκούσκιν και πέρασε στον 3ο γύρο του Monte Carlo Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντανιήλ Μεντβέντεφ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τη χωμάτινη σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Monte Carlo Masters.

Ο 20χρονος επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 σετ (6-3, 7-5) του Μιχαήλ Κουκούσκιν και πέρασε στην επόμενη φάση του χωμάτινου masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντανιήλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση έπιασε πολύ καλή απόδοση και πήρε μια «καθαρή» νίκη, που του δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο «Τσιτσιφάστ» κυριάρχησε στο κορτ και ολοκλήρωσε το ματς με 22 winners και 23 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη ο Καζάκος είχε 23 λάθη, αλλά μόλις 14 winners.

Οι δύο τενίστες στα πρώτα γκέιμ του πρώτου σετ κράτησαν με δυσκολία τα σερβίς τους, μέχρι το 8ο γκέιμ, όταν ο Στέφανος έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Καζάκος επέστρεψε και ισοφάρισε σε 3-3. Στο 11ο γκέιμ ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, βρήκε το μπρέικ που έψαχνε (6-5) και ουσιαστικά αγκάλιασε τη νίκη.  Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 7-5 «σφράγισε» την πρόκριση.

Το φετινό ντεμπούτο του Τσιτσιπά στο χώμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Νταντιήλ Μεντβέντεφ, ο οποίος επικράτησε επίσης εύκολα του Ραντου Αλμποτ με 2-0 σετ (6-1, 6-2). Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί άλλες 3 φορές στο παρελθόν, με τον Ρώσο να έχει το απόλυτο. Ωστόσο, κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν έγινε σε χωμάτινη επιφάνεια.

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση του Στέφανου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ