Εγραψε ιστορία η «Βασίλισσα» Μαρία! (vids)

Εγραψε ιστορία η «Βασίλισσα» Μαρία! (vids)

Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ την Γιοχάνα Κόντα στον τελικό του τουρνουά στο Ραμπάτ και κατέκτησε τον πρώτο WTA τίτλο στην καριέρα της!

Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη! Η Μαρία Σάκκαρη με μία επική εμφάνιση κέρδισε με ανατροπή 2-1 σετ την Γιοχάνα Κόντα (2-6, 6-4, 6-1) στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στο Ραμπάτ του Μαρόκου και έγραψε ιστορία, κατακτώντας τον πρώτο WTA τίτλο στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν τα παράτησε ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω 2-6, 2-4 και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε το δεύτερο σετ με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1 το παιχνίδι. Στο τρίτο με την ψυχολογία στα ύψη, κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Αγγλίδας και έφτασε εύκολα στο 6-1 και στην κατάκτηση του τίτλου!

Μια σπουδαία ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η Σάκκαρη έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα μας που κατακτά WTA τίτλο μετά από 11 χρόνια! Τελευταία που είχε καταφέρει να σηκώσει κούπα στο κορυφαίο επίπεδο ήταν η Λένα Δανιηλίδου το 2008 στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας!

Η Μαρία μετουσίωσε σε τίτλο την ονειρική εβδομάδα που πραγματοποίησε στο Μαρόκο και με την μαεστρική καθοδήγηση του Τόμι Χιλ έφτασε στην κορυφή, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου! Η 23χρονη τενίστρια μπαίνει στην τελική ευθεία της χωμάτινης περιόδου με τον καλύτερο τρόπο και δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράγματα ενόψει του Ρολάν Γκαρός.

Στο σημερινό παιχνίδι η Μαρία ξεκίνησε νωχελικά, έκανε πολλά αβίαστα λάθη και έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλό της να προηγηθεί με 5-1 στο πρώτο σετ. Η Μαρία μείωσε σε 5-2, αλλά η Αγγλίδα σέρβιρε σωστά και με 6-2 έκανε το 1-0. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ. Η Σάκκαρη συνέχισε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με την Γιοχάνα Κόντα να κάνει μπρέικ και να προηγείται σε 4-2. Η συμπατριώτισσά μας, ωστόσο, δεν τα παράτησε. Δούλεψε μέσα στο κορτ, ακολούθησε τις οδηγίες του Τόμι Χιλ, πίεσε ασφυκτικά στο σερβίς της Κόντα και με τέσσερα σερί γκέιμς έκανε το 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι η Σάκκαρη είχε 11 αβίαστα λάθη στο δεύτερο σετ και η Κόντα 22!

Το τρίτο σετ ήταν ένας μονόλογος της Μαρίας. Η 23χρονη «πέταγε» μέσα στο κορτ, με την Αγγλίδα να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της. Η Ελληνίδα τενίστρια με διπλό μπρέικ προηγήθηκε με 5-1. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και έφτασε στο 6-1, παίρνοντας τη νίκη και το τρόπαιο έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά συνολικού αγώνα.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ