ΕΠΟΣ: Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ναδάλ και πέρασε στον τελικό!

ΕΠΟΣ: Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ναδάλ και πέρασε στον τελικό!

ΤΟ ΕΚΑΝΕ και αυτό ο Στέφανος! Ο Ελληνας τενίστας με μια «μαγική» εμφάνιση επικράτησε με 2-1 σετ του Ράφαελ Ναδάλ και προκρίθηκε στον τελικό του Mutua Madrilena Open.

Στέφανος Τσιτσιπάς ο… θαυματοποιός! Ο Ελληνας τενίστας με μία φανταστική εμφάνιση νίκησε με 2-1 σετ τον «Βασιλιά του χώματος» Ράφαελ Ναδάλ και προκρίθηκε στον τελικό του Mutua Madrilena Open, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ενα ακόμα ΕΠΟΣ από τον 20χρονο, που κέρδισε τον «Ματαντόρ» μέσα στην πατρίδα του και απέδειξε περίτρανα ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Ο Ράφα Ναδάλ και η Μαδρίτη υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του «Τσιτσιφάστ», ο οποίος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να πιστεύει στο… θαύμα και τελικά τα κατάφερε.

Μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά σκληρής μάχης, πήρε τη νίκη με 6-4, 2-6, 6-3 και σφράγισε το εισιτήριό του για τον μεγάλο τελικό του χωμάτινου Masters, όπου την Κυριακή στις 19:30 θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας το απόγευμα επικράτησε με 2-0 σετ του Ντομινίκ Τιμ και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Μια τεράστια επιτυχία για τον Στέφανο, ο οποίος μέχρι τώρα σε τρεις αναμετρήσεις με τον Ναδάλ δεν είχε πάρει ούτε σετ! Απόψε, όχι μόνο πήρε σετ, αλλά και μια σπουδαία νίκη. Το επόμενο βήμα είναι ο τελικός, όπου θα ψάξει τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Στέφανος με τη νίκη – πρόκριση στον τελικό χτύπησε νέο career high, καθώς την Δευτέρα θα ανέβει στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή μάλιστα ήταν η 8η σερί νίκη για τον «Τσιτσιφάστ», ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε τον τίτλο στο Εστορίλ.

Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο, με τον Ναδάλ να προηγείται με 2-1 και τον Τσιτσιπά να ισοφαρίσει σε 2-2. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το 4-4, όταν ο «Στεφ» έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-4 έκανε το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο όπως ήταν λογικό, ο 20χρονος έριξε τον ρυθμό του, ο πολύπειρο Ράφα το εκμεταλλεύτηκε και με δύο μπρέικ έκανε το 6-2 και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ έγινε μια πραγματική μάχη, την οποία ωστόσο κέρδισε ο Στέφανος κατά κράτος. Στο 2-2 ο συμπατριώτης μας έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2 γκέιμς. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά, έκανε το 4-2 και λίγο αργότερα με νέο μπρέικ έφτασε στο 5-2. Ο Ναδάλ απάντησε με μπρέικ για το 5-3, αλλά το ποτάμι δεν γύριζε πίσω. Ο Στέφανος έσπασε ξανά το σερβίς του Ματαντόρ και με 6-3 έφτασε στη σπουδαία νίκη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ