Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά μέχρι το Γουίμπλεντον

Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά μέχρι το Γουίμπλεντον

Ο Ελληνας τενίστας αφήνει πίσω του το χώμα και κινείται πλέον σε ρυθμούς grass season – Επόμενη στάση για τον «Τσιτσιφάστ» το Χερτογκενμπός και στη συνέχεια ακολουθεί το Λονδίνο, πριν τη συμμετοχή του στο Γουίμπλεντον.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα πήγε εξαιρετικά στο Ρολάν Γκαρός και έφτασε μέχρι τη φάση των «16», όπου τελικά γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ από τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Ο Ελληνας τενίστας έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στις νίκες απέναντι σε Μαξιμιλιάν Μάρτερερ, Ούγκο Ντέλιεν και Φιλίπ Κραΐνοβιτς, ενώ πάλεψε για 5 ώρες απέναντι στον Βαβρίνκα, κερδίζοντας το χειροκρότημα και την αναγνώριση των θεατών που παρακολουθήσουν την επική μάχη.

Ο 20χρονος μάλιστα, μετά τη νίκη του Ράφαελ Ναδάλ επί του Κέι Νισικόρι, εδραιώθηκε στην 6η της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ σε περίπτωση ήττας του Αλεξάντερ Ζβέρεφ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, θα «χτυπήσει» νέο career high.

Συγκεκριμένα, εάν ο Σέρβος κερδίσει τον Γερμανό, ο Τσιτσιπάς από την Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Μια ακόμα πολύ σπουδαία επιτυχία για τον Ελληνα τενίστα, που συνεχίζει την αναρρίχησή του προς την κορυφή. Ο Στέφανος μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο γαλλικό όπεν, αφήνει πίσω του τη χωμάτινη σεζόν και μπαίνει πλέον στην «grass season».

Ο συμπατριώτης μας τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Χερτογκενμπός, όπου θα λάβει μέρος στο τοπικό τουρνουά (10/6 – 16/6). Η εν λόγω διοργάνωση ανήκει στην κατηγορία ATP 250 και ο Στέφανος θα μπει ως το Νο. 1 του ταμπλό.

Επόμενη και τελευταία στάση για τον Τσιτσιπά πριν το Γουίμπλεντον θα είναι το Λονδίνο, όπου θα λάβει μέρος στο πολυφημισμένο τουρνουά Queen’s (17/6 – 23/6). Ένα τουρνουά, το οποίο επίσης θα προσπαθήσει να κατακτήσει, προκειμένου να πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο τρίτο Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν. Υπενθυμίζουμε ότι το Γουίμπλετον ξεκινάει την 1η Ιουλίου, με τον Ελληνα τενίστα να στοχεύει σε νέες διακρίσεις και ακόμα σπουδαιότερες νίκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ