Αγγιξε το «θαύμα» η Σάκκαρη, αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες

Αγγιξε το «θαύμα» η Σάκκαρη, αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ναόμι Οσάκα, είχε πολλές ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς της Γιαπωνέζας στο τρίτο σετ, αλλά δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 2-1 (6-1. 4-6, 6-3).

Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Η Μαρία Σάκκαρη άγγιξε το «θαύμα», αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Ελληνίδα τενίστρια κοίταξε στα μάτια το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ναόμι Οσάκα και έφτασε μια ανάσα από τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της, αλλά στο τέλος «λύγισε» και ολοκλήρωσε άδοξα την περιπέτειά της στο τουρνουά που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ.

Η 23χρονη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα πολλά μπρέικ πόιντς που είχε στο πέμπτο γκέιμ του τρίτου σετ, με την Γιαπωνέζα να αντέχει στο «σφυροκόπημα» και να παίρνει τελικά τη νίκη με 2-1 σετ (6-1, 4-6, 6-3) και μαζί την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο.

Η ήττα δεν μετριάζει την σπουδαία εμφάνιση της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία έδειξε ότι έχει την ποιότητα για να κοντράρει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα, μπορεί να ηττήθηκε από την Οσάκα, αλλά έδειξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να φτάσει ψηλά.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της Ελληνίδας τενίστριας από Νο.1, καθώς το 2016 είχε ηττηθεί από την Αντζελίκ Κέρμπερ. Η 22χρονη από την άλλη, κατάφερε να ξεφύγει από τις… δαγκάνες της Μαρίας και στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει την Γιούλα Πουτίντσεβα, η οποία νωρίτερα επικράτησε εύκολα της Χάριετ Νταρτ με 2-0 σετ (6-1, 6-4).

Η εικόνα του αγώνα:

Η Μαρία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο σέρβις γκέιμ της Οσάκα είχε ευκαιρίες για να κάνει το μπρέικ, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Η Γιαπωνέζα κατάφερε να κρατήσει το σερβίς και με σερί μπρέικ έκανε το 6-1 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια ανέβασε την απόδοσή της και προηγήθηκε με μπρέικ 3-2. Η Οσάκα ισοφάρισε σε 3-3, αλλά η Σάκκαρη με νέο μπρέικ έκανε το 4-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και με 6-4 πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η Μαρία Σάκκαρη έχοντας την ψυχολογία στα ύψη βρέθηκε πάνω τριπλό μπρέικ πόιντ στο πέμπτο γκέιμ (2-2), αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Η Οσάκα έμεινε όρθια, έκανε το 3-2 και στο… καπάκι με μπρέικ έκανε το 4-2. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για την Γιαπωνέζα, με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης να κάνει το 5-2 και λίγο αργότερα το 6-3 και το 2-1 στα σετ.

Επόμενος σταθμός για την 23χρονη τενίστρια το Ίστμπορν, το οποίο θα είναι το τελευταίο τουρνουά που θα λάβει μέρος πριν το Γουίμπλεντον, που ξεκινάει την 1η Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ