Λόπεθ: «Ψευδείς οι κατηγορίες για χειραγώγηση αγώνα»

Λόπεθ: «Ψευδείς οι κατηγορίες για χειραγώγηση αγώνα»

Ο Ισπανός τενίστας σχολίασε τις αποκαλύψεις των ΜΜΕ ότι ο τελικός στο ταμπλό του διπλού στο Γουίμπλεντον το 2017 ήταν χειραγωγημένος και επισήμανε ότι ο ίδιος, αλλά και συμπαίκτης του, Μαρκ Λόπεθ, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Tennis Integrity Union.

Σοκ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των ισπανικών ΜΜΕ ότι το κύκλωμα που έστηνε αγώνες ποδοσφαίρου στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου είχε απλώσει τα δίχτυα του και στο τένις και μάλιστα είχε… πληροφορίες για τον τελικό στο ταμπλό του διπλού του Γουίμπλεντον το 2017, ανάμεσα στους Φελισιάνο Λόπεθ και Μάρκ Λόπεθ και τους Ματ Ριντ και Τζον Πάτρικ Σμιθ.

Ο Φελισιάνο Λόπεθ μετά τη νίκη του επί του Μάρτον Φούξοβιτς με 2-1 σετ για το τουρνουά του Queens, αρνήθηκε οποιαδήποτε σύνδεσή του με τα γεγονότα και επισήμανε ότι ο ίδιος, αλλά και ο Μαρκ Λόπεθ βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Tennis Integrity Union.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ύστερα από τις αναφορές των media στο όνομά μου και στον παρτενέρ μου, Μαρκ Λόπεθ, νιώθω ότι είναι σημαντικό να απευθυνθώ σε εσάς και να αρνηθώ οποιαδήποτε σύνδεση με γεγονότα που περιγράφονται σχετικά με κατηγορίες για χειραγώγηση αγώνα.

Δυστυχώς όλοι οι τενίστες είναι δημόσια πρόσωπα και το όνομά μας εκτίθεται πέρα από τον έλεγχό μας. Γι’ αυτό θα κάνω ό,τι μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια στις ψευδείς κατηγορίες. Ο Μαρκ και εγώ επικοινωνήσαμε αμέσως με την TIU (Tennis Integrity Union) για να συνεργαστούμε και επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει έρευνα για αυτό το ματς του Wimbledon 2017. Πιστεύουμε στην TIU και στον ρόλο της στην προστασία του αθλήματός μας.

Πάντα πίστευα στις αξίες του fair play. Συμβαίνει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μας και είμαι υπέρ της ακεραιότητάς του παιχνιδιού, που είναι τόσο σημαντική. Τώρα θα τα δώσω όλα, όπως πάντα, με 100% συγκέντρωση στο Queen’s.  Για την ώρα, είναι το μοναδικό σχόλιο που έχω να κάνω για το θέμα. Ευχαριστώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ