Γουίμπλεντον: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς, φουλ για το δεύτερο σερί!

Γουίμπλεντον: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς, φουλ για το δεύτερο σερί!

Ο Σέρβος επικράτησε με 3-1 σετ του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και πέρασε στον μεγάλο τελικό του Γουίμπλεντον, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της τιτανομαχίας Ρότζερ Φέντερερ – Ράφαελ Ναδάλ.

Την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του Γουίμπλεντον πανηγύρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο να κερδίζει με 3-1 σετ τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (6-2, 4-6, 6-3, 6-2).

Ο Σέρβος έκανε το καθήκον του απέναντι στον Ισπανό και πλέον στοχεύει στην κατάκτηση του δεύτερου σερί και συνολικά πέμπτου τίτλου του στο βρετανικό Γκραντ Σλαμ. Το έργο του πάντως απέναντι στον Ιβηρα δεν ήταν εύκολο. Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά μέσα στο κορτ και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε πόντο.

Ο Νόλε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν κυρίαρχος, με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ να μένει – όπως αναμενόταν – στον ρόλο του κομπάρσου. Ο Σέρβος, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο σετ και με 6-2 γκέιμς έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο έριξε την απόδοσή του, υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη (13) και έδωσε την ευκαιρία στο αντίπαλό του να κάνει μπρέικ. Ο Ισπανός διατήρησε το σερβίς του μέχρι τέλους και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1. Ο Τζόκοβιτς, ωστόσο, δεν επηρεάστηκε. Ανέβασε την απόδοσή του και με μπρέικ σε καθοριστικά σημεία στο τρίτο (6-3) και το τέταρτο σετ (6-2) έφτασε στο 3-1 και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Ο 32χρονος πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από την τιτανομαχία Ρότζερ Φέντερερ – Ράφαελ Ναδάλ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ