Ναδάλ: «Παίζω τένις γιατί το αγαπώ και όχι για τα ρεκόρ»

Ναδάλ: «Παίζω τένις γιατί το αγαπώ και όχι για τα ρεκόρ»

Ο Ράφα Ναδάλ, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του αμερικάνικου όπεν, δήλωσε πως το ρεκόρ σε Grand Slam και η επιστροφή στο Νο.1 δεν είναι αυτοσκοπός.

Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε του Ντανιίλ Μεντβέντεφ σε έναν συναρπαστικό τελικό στο US Open και κατέκτησε το 19ο Grand Slam στην καριέρα του.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος, αλλά και ότι η επιστροφή στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης και το ρεκόρ σε κατακτήσεις Grand Slam δεν είναι ο σκοπός που παίζει τένις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ράφα Ναδάλ:

Για την προετοιμασία του ματς: «Oι τελευταίες ώρες του ματς ήταν έντονες. Πολύ δύσκολες πνευματικά και σωματικά. Το βίντεο στο τέλος, ο κόσμος που είναι πάντα εκπληκτικός, όλα αυτά κάνουν τη στιγμή μοναδική. Αξέχαστη στιγμή. Και ο Ντανίλ δημιούργησε αυτή τη στιγμή. Ο τρόπος που πάλεψε, ο τρόπος που έπαιξε, σαν πρωταθλητής. Μπράβο του, ειλικρινά πιστεύω ότι θα έχει πολλές ευκαιρίες».

Για το αν νιώθει ικανοποιημένος: «Ο τρόπος με τον οποίο έγινε δραματικός ο αγώνας, τον κάνει αξέχαστο μέρος της ιστορίας του αθλήματος. Είμαι πολύ χαρούμενος. Το τρόπαιο σημαίνει τα πάντα για μένα αυτή τη στιγμή. Η προσωπική ικανοποίηση για τον τρόπο που αντιστάθηκα είναι μεγάλη. Προσπάθησα να συγκρατήσω αυτά τα συναισθήματα, αλλά όλα αυτό το έκαναν αδύνατο».

Για το ενδεχόμενο ρεκόρ σε κατακτήσεις Grand Slam: «Θα ήθελα να είμαι αυτός που θα κερδίσει περισσότερα, αλλά δεν προπονούμαι κάθε μέρα ή παίζω για αυτό. Παίζω τένις γιατί το αγαπώ. Δεν γίνεται να σκέφτομαι μόνο τα Grand Slams. Το τένις είναι παραπάνω από αυτό. Πρέπει να σκέφτομαι τα υπόλοιπα πράγματα. Παίζω για να είμαι χαρούμενος. Σίγουρα η νίκη σήμερα με έκανε χαρούμενο, όπως και η νίκη στο Μόντρεαλ πριν από μερικές εβδομάδες ήταν πολύ σημαντική. Είναι, βέβαια, διαφορετικές ιστορίες. Αυτός ο ανταγωνισμός τραβάει τους φανς και δημιουργεί ενδιαφέρον, είναι καλός για το άθλημα. Είναι τιμή μου που είμαι μέρος αυτή της μάχης».

Για την πιθανότητα να επιστρέψει στο Νο.1: «Δεν αγωνίζομαι για αυτό. Κάνω αυτό που πρέπει και αν είμαι σε θέση να γίνω Νο.1, θα είναι φοβερό. Αλλά δεν είναι βασικός στόχος μου σήμερα. Καλό είναι που είμαι σε αυτή τη μάχη, αν και για εμένα προσωπικά δεν είναι μάχη. Απλά προσπαθώ να είμαι ανταγωνιστικός όταν πρέπει να παίξω ή τις εβδομάδες που θέλω να παίξω. Με την ηλικία μου και τους στόχους μου, δεν γίνεται να χάνω ενέργεια για να ακολουθώ το Νο.1, πρέπει να σκεφτώ με άλλο τρόπο για την καριέρα μου. Ο στόχος είναι να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερο και να είμαι ανταγωνιστικός. Μερικές φορές χάνεις ενέργεια όταν πρέπει να κυνηγήσεις το Νο.1, χάνεις χρόνια από την καριέρα σου. Ωστόσο, είμαι εδώ και αν μπορέσω να παίξω καλά μέχρι το τέλος της σεζόν, θα έχω τις ευκαιρίες μου. Θα είναι εκπληκτικό, όμως δεν είναι ο βασικός μου στόχος σήμερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ